Ботев отпадна от Купата на България 16-12-2012 13:56

Ботев Пловдив допусна втора загуба от Славия в осминафиналния сблъсък за Купата на България между двата отбора. На стадион „Христо Ботев” „канарчетата” отстъпиха с 0:1, като гола за гостите отбеляза Павле Попара в 33-ата минута.

Притиснат от кадрови проблеми, Костадин Видолов направи няколко промени в състава, като в сърцето на халфовата линия той заложи на Йордан Христов и Мариян Огнянов, а за първи път от доста време като титуляр на фланга започна Костадин Дяков. В центъра на отбраната за партньор на Бобан Грънчаров бе предпочетен Ангел Рахов, а на върха на атаката по едно полувреме си разделиха Бамого и Костов.

Ботев започна агресивно мача, зареди атаки към вратата на „белите” и бързо стигна до чиста голова възможност. Тя дойде в 10-ата минута, когато Неделев центрира остро към Хабиб Бамого, той укроти топката на далечната греда, но отблизо стреля в тялото на Георги Петков.

Футболистите в жълти екипи продължиха да действат с вдъхновение и желание да стигнат до гол. Пет минути след пропуска на Бамого шанс се откри и пред Мариян Огнянов. Станчев центрира отдясно, Петков се намеси неубедително, Огнянов овладя и стреля незабавно, но топката спря в тялото на защитник. В тези минути „канарчетата” напипваха пробойните в отбраната на Славия, но често попадаха в капана на засадите, които гостите организираха добре. От своя страна столичани използваха всяка възможност да накъсват играта и да печелят време, а тези им действия останаха ненаказани от рефера.

За съжаление и този мач не се размина без спорна ситуация. В 27-ата минута Костадин Дяков нахлу в наказателното поле, където бе подсечен от защитник в бяло, но главният съдия Георги Йорданов прецени, че дузпа няма.

Минутите между 30-ата и 33-ата бяха първият период в мача, в който Славия пренесе играта в половината на Ботев и това бе достатъчно за гостите да стигнат до голът, който на практика реши двубоя. Първо Христо Иванов спаси удар с глава от упор на Даниел Златков, а секунди по-късно отрази и шут на Здравко Лазаров. Минута след това обаче Иванов бе преодолян от Павле Попара, който вкара в горния ляв ъгъл след центриране на Електричката.

Очаквано това попадение уби интригата в мача и настроението в играта на Ботев видимо спадна. До края на първата част и през цялото второ полувреме„канарчетата” продължиха с опитите да вкарат, но стигнаха само до едно чисто положение, при което Петков спаси шут на озовалия се сам срещу него Тодор Неделев. На свой ред гостите също можеха да вкарат при няколко контраатаки през разредената „жълто-черна” защита, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Livescore от мача може да видите тук!

Снимки от мача може да видите от тук!

БОТЕВ: Хр.ИВАНОВ, СТАНЧЕВ (81-Ив.ДИМИТРОВ), РАХОВ, ГРЪНЧАРОВ, А.ЕНРИКЕ, ХРИСТОВ, ОГНЯНОВ (72-АТАНАСОВ), К.ДЯКОВ, НЕДЕЛЕВ, ЦВЕТКОВ, БАМОГО (46-КОСТОВ)

СЛАВИЯ: ПЕТКОВ, Р.ДИМИТРОВ, ЖЕЛЕВ, ЗЛАТКОВ, ФИЛИПОВ, Б.ДЯКОВ, АКИОШИ, ПОПАРА (90-М.ИВАНОВ), П.ДИМИТРОВ (46-ПЕТРОВ), ЗЛАТИНОВ, ЛАЗАРОВ (71-МАЦУИ)

Ж.К. СТАНЧЕВ, РАХОВ, БАМОГО (БОТЕВ), ЗЛАТКОВ, ПОПАРА, ЗЛАТИНОВ (СЛАВИЯ)

Гл.съдия: ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ