Ботев Пд 2:1 Асеновец 16-08-2010 06:58

Ботев Пловдив постигна изключително инфарктна и важна победа в първия си официален мач за сезона. След 10 черни години отборът на Пловдив заслужава най - доброто и с цената на много желание и старание го постигна. Пловдив заслужава вярна публика и 11 терминатора на зеления терен. Футболистите на Марин Бакалов победиха Асеновец с 2:1 в двубой от първи кръг на Югоизточната В група и нищо днес не е по важно от победата, която трябва да ни изстреля към следващия ешалон.

 

Каквото и да си говорим, ако не бяхме победили днес нямаше да е приятно на никого и псувни определено щяха да се чуват от стадиона. Колкото и да не искаме това да не се случва повече, защото това е нашият отбор. Искаме да не ни интересува резултата, това до колко тези 11 играят за едничката чест на Пловдив независимо срещу кого. Това е отборът на Пловдив.

 

Днес над 7 500 души не спряха да подкрепят Жълточерните и показаха, че ще бъдат 12-я играч на отбора, както винаги. Днес тези, които дойдоха на Колежа се завърнаха да гледат Ботев. Да гледат своя Ботев. И го видяха. Ботев не се отказа след куп сътресения, десетки бойкота, обиди и какво ли още днес, за да дойде денят на първия мач. 4 греди, неотсъдени дузпи и куп пропуснати пположения. Какво от това. Ботев го има и ще го има. Како тук значи някакъв си резултат.

 

Мачът започна с благодарност към пловдивчани от футболистите на Ботев, които се обърнаха към тях с думите "Без Ботев Няма България". Т.е. Без Вас, ВИЕ, които сте по трибуните на стадиона - ВИЕ сте Ботев. Вие пазите духа на "Колежа". Вие сте по силни от времето.

„Канарчетата” взеха ранен аванс след автогол на Кунчев в 15-та минута. Защитникът на гостите засече с глава топката след центриране на Миленов от пряк свободен удар и я прати в мрежата.

Както си пролича в контролите Ботев е с дух и с едни гърди пред останалите отбори след добрата подготовка и заради публиката. Затова ще виждате все по силен Ботев и ще му се радвате през вторите полуремемена. След почивката на терена бе значително по-интересно, като главната вина за това бе на домакините. В 50-та минута Костадинов проби отдясно, пусна към Площаков, но нападателят не уцели топката. Две минути по-късно отново Костадинов центрира към Владо Байрев и защитникът с глава нацели дясната греда. В 57-та минута защитникът на Асеновец Атанас Пейчев бе изгонен за втори жълт картон, и остави своите с човек по-малко. Ботев веднага натисна педалите. В 67-та минута Христов сложи топката на главата на Костадинов, който стреля в напречната греда. Минута по-късно отново той нацели същата греда от пряк свободен удар. При една от редките си атаки в 73-та минута гостите изравниха. Ходжа центрира към Мустафов, който със страхотно воле опъна мрежата зад Николов. Ботев се хвърли на финален щурм. 10 минути преди края Миленов пусна в коридор към Площаков, който очи в очи с вратаря стреля в горната греда.

Победният гол заби Ридван в 86-та минута. Нападателят получи пас в пеналта, овладя топката и я копна над вратаря Кърлев за крайното 2:1.

Съставите на двата отбора:

 

Ботев: Николов, Фанев, Вл. Байрев, Рахов, Огнянов, Гуджев (Василев), Миленов, Батинов (65-Христов), Асенов (56-Хаджифезула), Костадинов-к, Площаков

 

Асеновец: Хърлев, Пейчев, Витанов (46-Джонджуров), Кунчев, Ходжа, Бахри Шакир, Али, Яшар, Дениз Шакир (65-Христев), Филипов (78-Момчилов), Мустафов

 

Полузащитникът на Ботев Пд Борислав Караматев напусна по свое желание отбора. Един от най-опитните в състава на Марин Бакалов стигна до това решение, след като разбра, че не е сред титулярите за мача с Асеновец.

Караматев въобще не се съблече по екип, въпреки че бе записан сред резервите и изгледа мача от трибуните на ст.”Христо Ботев”. След срещата наставникът на „канарчетата” заяви, че скандал между него и футболиста не е имало.

„Аз нямам нищо против Караматев. В хода на мача той щеше да влезе на терена. Не мога да обяснявам на всеки защо не играе. Не му е за пръв път да е резерва, така че не виждам какво толкова е станало. Щом е седнал на трибуните за мен това е предателство. Никога не съм имал конфликт с Караматев или друг от нашите футболисти. Аз не го гоня от отбора, но явно той е взел решение да си тръгне”, коментира ситуацията Марин Бакалов.

Относно мача срещу Асеновград, треньорът на Ботев заяви:

„Видя се, че момчетата се стегнаха от публиката. За много от тях това е първи мач пред толкова много хора. Противникът ни бе пределно мотивиран, но аз съм казал в съблекалнята, че така ще бъде, с който и да играем. Доволен съм от победата, но не и от играта. Липсваха ни ключови футболисти като Танчовски и Димитър Байрев, който е мозъкът в нашия отбор. Не можех да разчитам и на Запрян Иванов. Тяхното отсъствие също се отрази на играта ни. Като цяло мога да кажа, че представянето ни днес бе далеч от това на публиката ни.”