Ботев Пловдив 3:0 Ботев Гълъбово 09-02-2011 16:05

Ботев победи съименника си от Гълъбово с класическото 3:0. Това беше втори мач между двата отбора, а резултатът беше същият, като този от срещата играна през есента.

Армен Амбарцумян успя спаси дузпа още в първата минута на срещата и така помогна на отбора, да запази мрежата си "суха" за втори път в изиграните контролни срещи. Тази дузпа и удар в гредата, бяха единствените по-опасни ситуации пред вратаря на Ботев, който изигра първия си мач без да бъде заменян от Илия Николов.

Така в 40-та минута се стигна до логичното и Атанас Курдов откри резултата, след като технично прехвърли вратаря на Ботев Гълъбово. Останалите два гола за Ботев вкара Ридван Хаджифейзула, който успя да увеличи актива си в контролните срещи на 7 гола от 4 изиграни мача.

Неприятен момент от мача бе, когато Атанас Курдов и Вълков от Гълъбово се сдърпаха на терена. Съдията Красимир Попов отстрани и двамата футболисти. На тяхно място на терена се появиха други играчи. За Ботев това бе напусналият по-рано Илиан Христов.

Поради контузии двубоя за Ботев Пловдив пропуснаха Иван Танчовски, Васил Гуджев, Димитър Байрев и Николай Димитров, Ирфан Юсеинов не игра заради настинка, а Тодор Неделев е с юношеския национален отбор до 19 години, който участва в традиционния зимен турнир в Албена.

Стартов състав: Армен Амбарцумян, Владимир Байрев, Емил Аргиров, Стефан Крачунов, Васил Василев, Ангел Рахов, Светослав Асенов, Илиан Христов, Николай Манчев, Георги Стефанов, Атанас Курдов

Резерви: Петко Фанев, Ридван Хаджифейзула, Роналд Донев

Ботев Пловдив 3:0 Ботев Гълъбово

Ботев Пловдив 3:0 Ботев Гълъбово