Ботев Пловдив 4:0 Чирпан 29-08-2010 20:21

Ботев Пд 4:0 Чирпан
Ботев Пд разгроми Чирпан с 4:0 в двубой от третия кръг на Югоизточната „В” група. „Канарите” имаха тотално превъзходство през целия двубой и не дадоха на гостите да застрашат нито веднъж вратата на Илия Николов. Освен четирите попадения, футболистите на Марин Бакалов направиха още много пропуски и удариха три греди.

Дебютни два гола с жълто-черния екип вкара 17-годишният Илиан Христов. Привлеченият от Пирин (Благоевград) бързак се появи в игра през второто полувреме и само за 30-ина минути на терена впечатли многобройната публика.

Непосредствено преди началото на мача, кметът на Пловдив Славчо Атанасов подписа договор, с който Общината дава под наем на най-стария клуб в България ст. „Христо Ботев” за срок от 10 години.

Ботев започна срещата на високи обороти и опасностите пред вратата на гостите не закъсняха. Първо Иван Площаков пропусна очи в очи с вратаря на гостите Апостолов, а после гредата попречи на тарана да открие. В 7-ата минута капитанът на „канарите” Стефан Костадинов се контузи и бе заменен от Светослав Асенов.

Първият гол падна в 16-ата минута. Пейо Батинов откри с красив параболичен удар в горния ляв ъгъл на вратата. След гола „канарчетата” свалиха темпото и многоходовите им атаки се разбиваха пред наказателното поле на Чирпан. В 37-ата минута Ридван Хаджифейзула удари за втори път гредата с мощен удар от десетина метра. До края на полувремето Димитър Байрев и Светльо Асенов пропуснаха добри възможности да се разпишат.

Двамата се реваншираха като изработиха втория гол в мача. В 57-ата минута след разиграване от корнер Асенов нахлу в пеналта и центрира за Байрев, който без проблем вкара за 2:0.

Малко след това дойдоха и минутите на влезлият като резерва Илиан Христов. Веднага след появата си на терена тийнейджърът започна да тормози отбраната на гостите с остри пробиви по десния фланг. В 69-ата Васил Гуджев центрира отляво, Христов изпревари защитник и с глава направи 3:0. В 81-ата пак той вкара след пас на Асенов, оформяйки крайното 4:0.

Футболистите на Марин Бакалов заслужиха овациите на феновете заради огромния хъс, който демонстрираха, въпреки голявата си преднина в мача. Младите „канарчета” се бореха до последо за всяка топка и демонстрираха завидно желание за игра.

В заключителната част на мача повторен дебют за родния си клуб записа ветеранът Стефан Учиков. Чакащият жълтата си карта от Леверкузен Атанас Курдов пък изгледа победата на новия си отбор от резервната скамейка.


снимки: plovdiv24.bg