Ботев Пловдив на 99 години 11-03-2011 14:09



Тази събота – 12 март, „Ботев” Пловдив навършва 99 години. Последната годишнина преди големия вековен юбилей ще бъде отбелязана с тържество на стадион „Христо Ботев”. Ръководството на най-стария футболен клуб в България кани всички желаещи да присъстват в 18.00 часа пред паметника на Христо Ботев на „Колежа”.

Точно преди 12 месеца „Ботев” бе в изключително тежко положение. Изваден от „А” група, без отбор и ръководство. Клубът обаче запази най-важните си активи – стадион и публика. На 12 март 2010 година „жълто-черната” публика отиде на „жълто-черния” стадион и показа пред цяла България, че е въпрос на време „Ботев” да се върне възроден и по-силен от преди. Това се случи на 98-ия рожден ден на клуба.

Година по-късно гордо можем да кажем, че всички заедно успяхме да възродим нашата любов и страст. Сега „Ботев” върви гордо и уверено към най-високото ниво на българския футбол, воден от истински ботевисти. Нашият клуб винаги е бил в елита и пак ще се завърне там.

Елате в събота пред паметника на Христо Ботев, за да отбележим 99-ата и да започнем заедно 100-тната година от съществуването на великия „Ботев” Пловдив!

99 години КРАСОТА, ВЯРА, БОРБА!!!