Ботев (Пловдив) официално представи Душан Керкез (СНИМКИ И ВИДЕО) 05-09-2023 15:32

Новият старши треньор на клуба Душан Керкез бе официално представен днес. Специалистът подписа своя договор с "канарчетата" на Спортен комплекс "Никола Щерев - Старика" и се отправи към стадион "Христо Ботев" за официалната пресконференция пред медиите.

Не нея участие взе и спортният директор на клуба Артур Платек, който представи спортно-техническия щаб и отговори на журналистическите въпроси от медиите.

Ето и пълното изказване на Душан Керкез пред медиите:

„Добър ден! Поздрави на всички! Знам, че сръбският и българският език си приличат, но сега ще говоря на английски. Обещавам скоро да науча български. 

Искам да благодаря на Антон Зингаревич и Артур Платек за доверието. Когато се срещнах с тях, беше лесно за мен да взема решението да дойда в Ботев. Знам за клуба и за първенството. Знам и доста неща за Ботев (Пловдив). Мои бивши играчи в предишните ми отбори, които са били тук, са ми разказвали за клуба, за феновете, за стадиона и за тренировъчната база. Затова за мен бе лесно да дойда тук. Не съм човек на обещанията.

Не съм магьосник, но знам, че имам добър екип и ви обещавам усърдна работа. Ще гледаме мач за мач, да постигаме резултати и да подобрим класирането на тима.

Трябва да променим психологическото състояние на футболистите, които са загубили своята увереност. Те не са единни. Трябва ни подсилване до края на трансферния прозорец. Имал съм подобна ситуация в Кипър – с подобен клуб и фенове. Искам да накарам привържениците да се гордеят със своя отбор, който да играе с агресия и желание. Не знам дали ще се случи във всеки мач, но ако го правим, постепенно резултатите ще дойдат“.

Пълен запис на пресконференцията може да гледате тук.