Ботев Пловдив победи Спартак Плевен в поредна контрола 16-07-2011 16:53

В поредната контрола от лятната си подготовката, отборът на "Ботев" Пловдив се наложи с 2:1 над "Спартак" Плевен. Двубоят премина под диктовката на "жълто-черните", които владееха по-продължително топката и създадоха по-добри положения за гол пред вратата на плевенчани.

Първото попадение падна в 17-тата минута, когато Атанас Курдов се разписа с мощен шут в долния десен ъгъл на вратата от около 25 метра. 

През първото полувреме добри възможности за гол се откриха още пред Петър Атанасов, който стреля с глава след центриране на Светослав Асенов и пред Курдов, който стреля в аут при едно продължително разбъркване след изпълнение на корнер.

Второто полувреме "Ботев" Пловдив започна с почти изцяло обновен състав. Първата сериозна опасност за втората част бе пред вратата на "канарите" и при нея плевенчани, получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Николай Димитров срещу противников играч. Кунчев бе точен от бялата точка и изравни резултата - 1:1.

Възпитаниците на старши-треньора Петър Хубчев направиха всичко възможно да стигнат до успеха. В 71-та минута Емил Аргиров не стигна до топката при едно центриране на Александър Александров от фаул, но в самия край на срещата Йордан Христов донесе победата за отборът на Пловдив. В 89-та минута, при изпълнение на корнер, топката бе избита от защитник в синьо и попадна в Христов, който я овладя на гърди и с удар от воле прехвърли стража на Спартак Плевен за 2:1.

Мачът по минути - НА ЖИВО - Спартак Плевен 1:2 Ботев Пловдив

botev plovdiv - spartak pleven

botev plovdiv - spartak pleven