Ботев Пловдив подари фланелка за бала на "Жълтата роза" 19-03-2011 12:08

zonta club plovdiv

Дамската организация "Зонта-клуб Пловдив" организира за шеста поредна година благотворителния бал на "Жълтата роза". Той се проведе в петък вечер в зала "Бендида" на Новотел Пловдив, под надслов "За чиста Земя-подай ръка, сбъдни мечта". Само за няколко часа бяха събрани 10 000 лева, които ще се инвестират в построяването на еко-площадка в район "Северен".

Покана за бала получи целият управителен съвет на ПФК "Ботев" Пловдив, който се отчете със специална фланелка с автографите на всички футболисти от отбора за благородната кауза. Ценният артикул попадна в ръцете на Николай Божилов ( от Апелативна прокуратура Пловдив) за сумата от 250 лева. 

Един от най-ценните предмети на търга - ракетата на Цветана Пиронкова от полуфинала на Уимбълдън пък бе грабнат за скромните 650 лева.

"Искаме да внушим на гостите на бала желанието да живеят екосъобразно, дори да мислят по този начин. Ние мислим за града си и желаем да това да го правим всички заедно", каза  президентът на "Зонта-клуб Пловдив" адвокат Владимира Трачева.

"Благодарим на пловдивчани за това, че отвориха сърцата си и вдигат духа на града си. Пловдив е нещо специално", заяви една от най-дейните организаторки Дафина Несторова.

zonta club plovdiv

Водещ на събитието бе Любомир Нейков, а специални гости бяха почетният консул Мариана Чолакова, кметове от различни общини и региони, както и част от бизнес елита на Пловдив.

Почетния приз "Пазител на Жълтата Роза" тази година бе връчен на Светлин Стоилов, шеф на театър "Мелпомена".