Ботев Пловдив с минимална загуба от Етър на стадион "Ивайло" 25-11-2018 14:23

Ботев Пловдив допусна минимална загуба с 0:1 от Етър Велико Търново в среща от 16-ия кръг на Първа Лига. Двата тима си разделиха по едно полувреме, като домакините бяха по-активни през първата част, докато „жълто-черните“ контролираха случващото се на стадион „Ивайло“ след почивката.

„Виолетовите“ стартираха активно срещата и в първата третина от двубоя имаха превес. В 13-ата минута топката бе центрирана от корнер и Георги Сърмов шутира, но Даниел Кайзер улови без проблеми.

В 20-ата минута Стивън Петков пусна към Тодор Неделев, който стреля от от границата на наказателното поле, а вратарят на домакините спаси. В 23-ата минута Аласана Мане центрира от корнер, Венци Василев засече с глава, но Кайзер се справи и улови.

В 27-ата минута домакините стигнаха до първата отлична ситуация за гол. Аласана Мане пусна отличен извеждащ пас към Румен Руменов, който остана очи в очи с Даниел Кайзер и стреля, а топката се отклони от напречната греда на вратата на Ботев.

В 31-ата минута Мане центрира от корнер и Боджадж засече с глава, но неточно. В последната минута на първата част Георги Сърмов пусна дълга топка към Иван Стоянов, който се пребори с двама защитници на пловдивчани и подаде надясно към Румен Руменов, който на няколко метра от вратата овладя и прати топката в мрежата за 1:0.

След почивката ботевистите заиграха далеч по-добре и диктуваха случващото се на терена. В 52-ата минута Джонатан Перейра проби отдясно и центрира, а защитник изби пред погледа на Стивън Петков, който бе на чиста позиция.

10 минути по-късно Лъчезар Балтанов отправи мощен удар от средна дистанция, минал на сантиметри от гредата на вратата на „болярите“. В 69-ата минута Тодор Неделев пробва удар от фаул от над 30 метра, а Христо Иванов без проблеми улови.

В 71-ата минута Стивън Петков засече центриране отдясно и прати топката във вратата, но попадението правилно бе отменено заради засада. В 76-ата минута Тодор Неделев стреля от фаул от 25 метра, а топката профуча на метър над гредата.

В 82-ата минута Джонатан Перейра стреля изненадващо отдясно по атаката на Ботев, а Христо Иванов внимаваше и улови. Последната възможност за „канарчетата“ бе в 89-ата минута, когато Кристиан Добрев пробва центриране, топката се насочи към вратата, но защитник пред голлинията изби.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Кристиан Добрев, Димитър Пиргов, Йордан Минев, Радослав Терзиев (46' Серкан Юсеин), Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Густаво Афонсо (76' Кристиан Добрев), Антонио Вутов, Стивън Петков (74' Васил Шопов)

снимка: LAP.BG