Ботев Пловдив с минимална загуба от ЦСКА-София на тежкия терен на "Армията" 16-12-2018 20:48

Ботев Пловдив допусна минимална загуба с 1:2 от ЦСКА-София в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Двете попадения за домакините реализира Али Соу, а точен за „канарчетата“ бе Стивън Петков.

Срещата трябваше да стартира в 17:30ч., но заради падналия сняг в София двубоят започна с 90 минути закъснение. Домакините положиха усилия да приведат терена в нормален вид, но въпреки това двата тима бяха максимално затруднени от тежките условия.

В първите минути „канарчетата“ бяха по-активни и играта се водеше изцяло в половината на „червените“. В 6-ата минута Чорбаджийски засече центриране от корнер, но Кайзер улови без проблеми.

„Жълто-черните“ отговориха с удар на Неделев, който бе блокиран от защитник. В 14-ата минута домакините откриха резултата, а попадението бе подпомогнато от падналия сняг. Кирил Десподов центрира отдясно, топката отскочи от снега и се насочи към Али Соу, а той от близка дистанция не пропусна - 1:0.

След по-малко от 120 секунди Даниел Кайзер се намеси великолепно, отразявайки удар с глава на Николай Бодуров. В 20-ата минута Антонио Вутов се опита да повтори гола на Тодор Неделев от „Лаута“ и шутира от много далечна дистанция, но топката мина над вратата.

В 26-ата минута Вутов намери Неделев, а плеймейкърът центрира към намиращия се на отлична позиция Стивън Петков, но защитник изби пред нападателя. В 28-ата минута Кирил Десподов пусна към Али Соу, който останал сам срещу вратаря копна топката над стража за 2:0.

Второто полувреме стартира с много по-активна игра от страна на „канарчетата“. В 50-ата минута Стивън Петков центрира, а Тодор Неделев шутира от точката на дузпата, топката се спря в ръката на „червен“ защитник, но съдията подмина ситуацията.

В 57-ата минута Тодор Неделев пробва нетрадиционно изпълнение на корнер и прати топката директно във вратата на ЦСКА-София, но Черниаускас внимаваше и изби. Натискът на пловдивчани даде нужния ефект в 67-ата минута, когато Филип Филипов центрира отдясно, а Серкан Юсеин с глава прониза Черниаускас, намаляйки резултата.

В 73-ата минута Николай Бодуров стреля опасно от свободен удар, а топката мина на метър от вратата на Кайзер. В 79-ата минута Кайзер спаси далечен удар на Тиаго Родригес.

В ответната атака пловдивчани бяха близо до изравняването. Стивън Петков получи по десния фланг и отправи мощен удар, а топката премина покрай целта. В 89-ата минута Тодор Неделев центрира от фаул, Лъчезар Балтанов продължи към Стивън Петков и той прати кълбото в мрежата, но страничният съдия вдигна флага за засада.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Кристиан Димитров, Филип Филипов, Йордан Минев (45 - Густаво Афонсо), Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Васил Шопов, Антонио Вутов, Стивън Петков