Ботев Пловдив - Загорец 8:0 08-09-2010 17:10

Има резултат един 8:0

Ботев Пловдив разгроми Загорец (Нова Загора) с 8:0 и записа най-внушителната си победа от началото на сезона. Хеттрик реализира Атанас Курдов, разписаха се още Димитър Байрев, Светослав Асенов, Иван Площаков, Илиан Христов и записалият повторен дебют с жълто-черния екип Красимир Кръстев.

5000 души на трибуните на стадион „Христо Ботев” за пореден път създадоха фантастична атмосфера и дадоха криле на своите любимци. Поради факта, че мача се игра в работен ден в началото на двубоя зрителите бяха около 3500, но до него неговият край броят им нарасна значително.

„Канарчетата” откриха резултата още в 10-ата минута от дузпа. Иван Площаков и Димитър Байрев направиха двойно подаване и последният бе повален в наказателното поле. Потърпевшият застана зад топката и без проблем даде начало на головата серия – 1:0.

За пореден път футболистите на Марин Бакалов свалиха оборотите, след като повеждат в резултата. Въпреки това последваха три фрапантни пропуска на Площаков. Първо Владо Байрев подхвана бърза контра и подаде към Васил Гуджев наляво, той центрира перфектно за Площаков, който от 5 метра стреля с глава във вратаря на гостите. Малко по-късно пак Гуджев изведе хитро десетката очи в очи с Андреев, но Площаков пак би в тялото на стража. Върхът на пропуските дойде след пробив и центриране на Байрев отдясно, след които таранът от два метра отново уцели Андреев.

Второто попадение падна минута преди почивката. Площаков се пребори за висока топка в половината на гостите и свали с глава към Митко Байрев, той овладя на гърди и от въздуха изведе Светльо Асенов сам срещу вратаря, крилото влезе на скорост в пеналта и с остър шут с левия крак прониза вратата за 2:0.

Още в първата атака след подновяването на играта Ботев поведе с 3:0. Пак Байрев пусна към Асенов, който влезе в наказателното поле и стреля във вратаря, но този път Площаков не сгреши при добавката и с левия крак от воле се записа сред голмайсторите. Веднага след гола Митко Байрев бе заменен от Наско Курдов, който вкара следващите 3 гола.

Първият от тях бе в 57-ата минута Площаков центрира от аутлинията и Курдов почти от голлинията вкара с глава. В 73-ата отново Площаков подаде над защитата и Наско Курдов от воле вкара за 5:0. 2 минути след това Васко Гуджев проби отляво и с перфектно центриране сложи топката на крака на Курдов, за когото не остана друго освен да оформи хеттрика си.

в 75-ата минута на терена се появи завърналият се след здравословен проблем Краси Кръстев. Още с влизането си показа огромното си желание за игра и сам изработи седмия гол. В 87-ата минута Кръстев направи 30-метров рейд през четирима противници и бе съборен в пеналта. Дузпа, която Кръстев вкара за 7:0.

Надъхвани от великолепната си публика „канарите” не спряха да атакуват и в допълнителното време стигнаха до още един гол. Той бе дело на другата резерва - Илиан Христов. 17-годишният бързак се отскубна от защитата на гостите и вкара поредното си попадение за Ботев Пловдив.

След края на мача целият стадион стана на крака и бурно аплодира любимците си, които вече имат актив от 15 точки в първенството.

>> Снимки от мача вижте тук.

>> Коментар на мача в реално време