Ботев победи Черноморец с 2:1 в контрола 23-02-2013 17:13


Ботев победи Черноморец с 2:1 в последната си контрола преди старта на втория полусезон. Двубоят се игра на стадиона в Димитровград и бе изгледан от около 450 бултраси. Головете за "канарчетата" отбелязаха Иван Цветков и Николай Павлов.

Мачът започна с лек превес на "жълто-черните", които владееха по-трайно топката от своя съперник. Като цяло през първата част и пред двете врати нямаше много голови положения. В 15-ата минута след многоходова атака на "синьо-белите" последва удар към вратата на Стаховяк, но топката рикошира в тялото на Грънчаров и излезе в корнер. След неговото изпълнение обаче не последва опасност за Стаховяк.

В 33-ата минута Тодор Неделев подаде към Иван Цветков, който с едно докосване пусна към Вандер Виейра, бразилецът навърза двама защитника и центрира към Неделев, който направи странична ножица, но Стоян Колев спаси. 2 минути преди края на първото полувреме гостите стигнаха до отлично положение, след като Перейра се опита да върне топката към Стаховяк, но подаването му бе слабо и бе пресечено от нападател на гостите, който излезе очи в очи със Стаховяк и се опита да го прехвърли, но прати топката в аут.

След почивката пловдивчани започнаха по-активно и в първите минути на втората част пробваха няколко опасни центрирания, но те бяха отразени от защитата на Черноморец. В 60-ата минута резултатът бе открит. Гостите изпълниха тъч, но бяха пресирани силно в половината си и защитник се опита да върне топката към Стоян Колев, но пасът му бе слаб и бе пресечен от Иван Цветков, който остана сам срещу вратаря на Черноморец, преодоля го и на празна врата не сгреши.

Само две минути по-късно главният съдия отсъди спорна дузпа за "акулите". Дяков се опита да спре футболист на Черноморец, но бе преодолян лесно и в опита си да го догони леко го докосна, а нападателят на гостите падна артистично на земята и Тютюнджиян посочи бялата точка. "Жълто-черните" започнаха протести срещу отсъждането, а най-активен в тях бе Веселин Минев, който получи два жълти картона в рамките на 20 секунди и бе изгонен. Перейра също получи жълт картон. В крайна сметка след 120-секунди протести дузпата бе реализирана от Гаел.

Последваха няколко минути, в които играта се водеше предимно в центъра на терена. В 75-ата минута Костадин Дяков удари напречната греда след удар от границата на наказателното поле. 60 секунди по-късно Николай Павлов бе фаулиран в наказателното поле на Черноморец и главният съдия отсъди дузпа, която Павлов реализира - 2:1. В 81-ата минута Йордан Христов подаде към Станислав Костов, който стреля от движение, но стражът на гостите спаси. Секунди преди края на редовното време футболист в "синьо-бяло" стреля от точката на дузпата към вратата на Ботев, но влезлият като резерва Росен Андонов се намеси отлично и спаси.

Съставът на Ботев: Адам Стаховяк (67` Росен Андонов), Марлон Перейра, Сивард Спрокел (46` Артур Енрике), Бобан Грънчаров (67` Ангел Рахов), Веселин Минев (67` Асен Караславов), Борис Галчев (67` Томаш Иршак), Йордан Христов, Луис Педро (46` Костадин Дяков), Вандер Виейра (67` Мариян Огнянов), Тодор Неделев (67` Николай Павлов), Иван Цветков (67` Станислав Костов).

Фотогалерия от срещата.