Ботев победи Етър с 2:0 в контролна среща 12-07-2011 15:08

botev plovdiv - etar

"Ботев" Пловдив победи "Етър" с 2:0 в контролна среща, играна във Велико Търново. И в двете полувремена падна по един гол, като през първата част точен бе Тодор Неделев, а в самия край на мача Атанас Курдов се разписа след асистенция на Мартин Стефанов.

Двубоят премина равностойно, като и двата отбора имаха своите възможности да реализират, но по-сериозните опасности бяха пред вратата на домакините. Първо Тодор Неделев показа класата си в 13-ата минута, като мина между двама защитници и стреля остро в левия стълб. Малко по-късно Тодор Тимонов шутира от пряк свободен удар, но топката мина над напречната греда. Най-красивият момент в мача бе в 37-ата минута и бе изработен от гостите – Неделев направи двойно подаване с Тимонов и с неспасяем удар откри за „Ботев” – 0:1.

През втората част футболистите на Етър се опитаха да променят резултата и бяха по-агресивния отбор, но така и не достигнаха до сериозни положения пред Амбарцумян. "Ботев" Пловдив от своя страна отговори с няколко добри атаки, при които Курдов и Стефанов пропуснаха да удвоят преднината. Все пак това успя да направи голмайсторът на "жълто-черните" Атанас Курдов в последната минута на срещата, след като излезе сам срещу вратаря на домакините и го преодоля за 0:2.

Ботев: Амбарцумян, Аргиров, Н. Димитров, Димов, Илиев, Гуджев, Христов, Неделев, Тимонов, Ив. Димитров, Атанасов

Етър: Димитров, Кемил, Иванов, Ванков, Гайдаров, Лапантов, Петров, Генов, Баев, Джайеоба, Кънев

Ботев второ полувреме: Амбарцумян, Ив. Димитров, Гаджалов, Домакинов, Вл. Байрев, Манчев, Д. Байрев(Василев), Христов (Атанасов), Асенов, Стефанов, Курдов

Стадион „Ивайло”, Велико Търново