Ботев победи Левски в първата контрола за годината 22-01-2011 10:50


Ботев Пловдив спечели с 2:0 срещу Левски (Карлово) в контролна среща, играна на терена в с. Черноземен. И двата гола бяха дело на Ридван Хаджифейзула през второто полувреме. Неофициален дебют за „жълто-черните” в първата зимна контрола направиха новите попълнения Стефан Крачунов, Емил Аргиров, Николай Димитров, Ирфан Юсеинов и Георги Стефанов.

Марин Бакалов и Коце Видолов започнаха срещата със следната единадесеторка: Илия Николов на вратата, в защита от дясно започна Емил Аргиров, Рахов и Владо Байрев в центъра и Крачунов от ляво. В центъра на терена си партнираха Гуджев, Танчовски и Манчев, който бе с капитанската лента, по фланговете действаха Ирфан Юсеинов и Светльо Асенов, а на върха на атаката започна Георги Стефанов.

През първото полувреме „канарите” имаха инициативата и владееха топката много повече от противника, но на подгизналия терен трудно пробиваха сгъстената защита на карловци. Първият удобен шанс се откри пред Танчовски в началото на мача, но ударът му бе пресечен от бранител на метър пред голлинията. Последваха два добри шанса пред Байрев след центрирания от статични положения, като в първия случай Владо остана под топката, а по-късно ударът му с глава излезе в аут. Така първото полувреме завърши без голове.

На полувремето треньорският щаб направи 8 промени и съставът след почивката изглеждаше така: Амбарцумян, Байрев заигра като ляв бек, Василев и Николай Димитров в центъра и Фанев на десния фланг. В средата действаха Манчев, Стефанов и Роналд Донев, по фланговете младоците Илиан Христов и Тодор Неделев, на върха на атаката Ридван.

4 минути след началото на втората част Стефанов и вратарят на Карлово Румен Попов се сблъскаха, топката попадна в Ридван, който без проблем я прати в опразнената врата за 1:0. Последваха няколко отлични отигравания на Неделев, които бяха аплодирани от 100-ината привърженици на Ботев изгледали мача в съботния студ.

Соченият за талант номер 1 в Пловдив левичар отправи няколко опасни шута, спасени от Попов. В 63-ата минута Неделев изведе в коридор Христов сам срещу вратаря, но бързакът стреля встрани от вратата. В 75-ата отново възпитаникът на Тодор Зайцев изпълни ъглов удар и сложи топката на главата на Ридван, който без проблем я прати за втори път в мрежата – 2:0. В самия край на срещата Хаджифейзула пропусна да запише хеттрик. Фанев проби отдясно и центрира меко към нападателя, който стреля с глава, но Попов отново бе на мястото си и изби.

Следващата контрола на "канарчетата" е в сряда (26.01) срещу Сливен в града под сините камъни.

Галерия от мача вижте тук.