Ботев победи Локо Септември в контрола, Курдов с 3 гола 05-02-2011 14:00



Главният герой в зимния трансферен прозорец - Атанас Курдов, се завърна с хеттрик и пропусната дузпа в Ботев Пловдив. „Жълто-черните” разгромиха с 5:2 Локомотив Септември и изнесоха най-добрата си продукция в зимните контроли до сега. Двубоят се игра при отлични атмосферни условия и добър терен в с. Белозем.

„Канарчетата” надиграха тотално съперника и атакуваха неуморно през всичките 90 минути на мача. Възпитаниците на Марин Бакалов и Коце Видолов спокойно можеха да запишат двуцифрен резултат, ако не бяха направили около дузина пропуски от чисти ситуации. Вместо да скъсат мрежата на септемврийци, „канарчетата” водеха с крехкото 2:1 до 81-ата минута, преди влезлият на почивката Курдов да наниже набързо 3 гола.

Атаките към вратата на Локо (Септември), и пропуските пред нея, се заредиха от самото начало. До 10-ата минута Светослав Асенов, Георги Стефанов и Иван Танчовски имаха възможност да вкарат, но отличният в този мач вратар на символичните гости Петракиев загатна, че няма да бъде лесна мишена за нападателите на Ботев.

Първата свястна атака на септемврийци дойде в 21-ата минута, но Илия Николов спаси първия удар в очертанията на неговата врата.

В 27-ата Митко Байрев изведе зад защитата Васко Гуджев, който стреля неточно с неудобния си десен крак в аут. Малко по-късно Стефанов навърза трима противници в наказателното поле и бе съборен, но съдията Ивайло Бозев даде знак играта да продължи, въпреки претенциите на „канарчетата” за дузпа. В 35-ата минута Танчовски пробва да изненада Петракиев, като стреля директно от фаул близо до аутлинията, но стражът реагира добре и изби в корнер. След него Ридван би с глава в ръцете на вратаря.

В 37-ата минута гостите шокиращо поведоха в резултата с втората си атака в мача. Юношата на Марица Гюрсел Вели се разписа след двойно подаване през центъра на „жълто-черната” отбрана – 0:1. Ботев реагира мигновено и след 120 секунди Ангел Рахов се извиси на втора греда след центриране на Гуджев и с глава насочи топката в обратния ъгъл за 1:1.

До края на полувремето два пропуска направи Ридван, като отново вратарят на противника се намеси добре и изби ударите на нападателя.

На почивката треньорският щаб извърши 4 промени в състава. На вратата вместо Илия Николов застана Амбарцумян, а Фанев, Неделев и Курдов заеха местата съответно на Василев, Асенов и Ридван.

Второто полувреме започна, както първото – с натиск на Ботев. Неделев центрира от корнер и Митко Байрев стреля от воле в тялото на Петракиев. В 48-ата минута Курдов изведе Стефанов в наказателното поле и той бе спънат от вратаря – дузпа. Голаджията, който излезе с №39 на гърба, застана зад топката, но Петракиев хвана посоката на удара и спаси.

Последва силен удар отдалеч на Неделев в аут. Пак той вкара в 55-ата минута, но попадението бе отменено заради засада. Между 60-ата и 70-ата минути поредица от пропуски направиха Гуджев, Курдов и Стефанов, а удар от фаул на Неделев бе отразен с вещина от Петракиев.

В 77-ата минута Тодор Неделев счупи каръка пред вратата на Септември. 17-годишният талант отбеляза първият си гол за мъжете на Ботев с майсторски удар от фаул, след който топката прехвърли стената и влезе в долния ляв ъгъл на вратата.

10 минути преди края Курдов започна с головете. Нападателят вкара след удар в напречната греда на Стефанов за 3:1. Малко след това Локомотив намали след рейд и точен удар в далечния ъгъл на Спасов – 3:2.

В 87-ата Курдов се разписа отблизо след асистенция на Танчовски – 4:2. Последва удар в гредата на Илиан Христов. В последната минута бързакът навърза двама противници и пусна към Курдов, който отблизо оформи хеттрика си и крайното 5:2.

Следващата контрола на Ботев Пловдив е срещу Гълъбово. Мачът е на 9 февруари, сряда, от 14 часа в Белозем.

Мачът по минути може да видите тук

Снимки от мача тук