Ботев победи Миньор с 2:0 в София 13-05-2013 16:51


Ботев победи с 2:0 Миньор в мач от 27-ия кръг на NEWS7 футболно първенство. Срещата се игра на стадион "Българска армия" в София, заради наказание на отбора на Миньор. Иван Цветков отбеляза по един гол през първото и второто полувреме, като и двете попадения паднаха след асистенции на Тодор Неделев. "Канарчетата" играха за пръв път с резервния си синьо-бял екип, символизиращ цветовете на град Пловдив.

Двубоят започна равностойно, като пловдивчани владееха по-продължително топката, но не успяваха да стигнат до чисто голово положение. В 17-ата минута Луис Педро получи пас в лявата зона на игрището, навлезе сам към центъра и подаде към Неделев, който би веднага към вратата на Миньор, но ударът му бе слаб. В 20-ата минута възпитаниците на Станимир Стоилов изпълниха добре статично положение и топката попадна в Иван Цветков, който стреля, но ударът му бе париран от футболист в "жълто-черно".

В 32-ата минута Ботев поведе в резултата. Тодор Неделев пусна перфектен извеждащ пас зад защитата на Миньор към Иван Цветков и нападателят на ботевистите, останал сам срещу стража на домакините, не пропусна. В 44-ата минута "канарчетата" получиха право да изпълнят фаул на около 20 метра от вратата, но ударът на Мариян Огнянов прати топката високо над вратата.

На полувремето Станимир Стоилов пусна в игра Станислав Костов, който замени Луис Педро. В 53-ата минута Станислав Костов стреля, но в аут. В 63-ата минута Цветков и Неделев направиха двойно подаване, като последният стреля, но високо над вратата. Последваха минути, в които двата отбора разчитаха предимно на центрирания, които не застрашиха сериозно Стаховяк и Пейков.

В 85-ата минута резултатът стана 2:0, а голмайстор отново бе Иван Цветков. Иршак пусна в коридор към Тодор Неделев, който намери с успореден на голлинията пас Цветков и голмайсторът вкара отблизо 15-ия си гол в първенството. В 89-ата минута дебют за мъжкия отбор на "Ботев" направи роденият през 1996 година юноша Серкан Юсеин. В последната минута на допълнителното време Томаш Иршак бе отстранен за втори жълт картон и ще пропусне следващия двубой на "канарчетата".

Жълти картони: Стоянов, Олегов (Миньор); Иршак (Ботев)

Червен картон: Иршак (Ботев)

Съставът на Ботев: Адам Стаховяк, Артур Енрике, Бобан Грънчаров, Сивар Спрокел, Йордан Христов, Мариян Огнянов (81` Николай Павлов), Томаш Иршак, Борис Галчев, Тодор Неделев (89` Серкан Юсеин), Луис Педро (46` Станислав Костов), Иван Цветков (к)

Мачът по минути може да видите от тук

СНИМКИ може да видите тук