Ботев победи с 2:0 Монтана като гост 31-03-2013 13:14


Ботев победи с 2:0 Монтана в мач от 19-ия кръг на "News 7 футболно първенство". По този начин "канарчетата" продължават без загуба през втория полусезон, като имат записани 3 победи и 1 равенство.

Двубоят започна равностойно, като "жълто-черните" владееха топката по-продължително. В 13-ата минута Тодор Неделев подаде към Иван Цветков в наказателното поле, който бе спрян с шпагат от футболист в "синьо", след който останаха съмнения за дузпа, но главният съдия Никола Попов замълча. Секунди по-късно Галчев стреля от около 14 метра, но Христо Иванов спаси.

В 17-ата минута Мариян Огнянов центрира топката в наказателното поле, след което Христо Иванов се опита да улови топката, но я изпусна и тя попадна в Томаш Иршак, който стреля, но ударът му рикошира в тялото на играч в "синьо" и топката излезе в корнер. В 25-ата минута "жълто-черните" направиха първия си по-сериозен пропуск. Мариян Огнянов пусна страхотен извеждащ пас зад защитата на Монтана към Тодор Неделев, халфът остана сам срещу Христо Иванов и стреля, но бившият вратар на "канарчетата" спаси.

В 29-ата минута Тодор Неделев стреля от свободен удар от около 22 метра, шутът му попадна в стената, след което младокът стреля повторно, получи се лек рикошет и топката попадна в Томаш Иршак, който от 5 метра направи слаб удар, спасен от Христо Иванов. До края на първата част пловдивчани имаха още някои опасни атаки, но не успяха да стигнат до гол.

В началото на втората част "канарчетата" нанесоха своя удар. В 49-ата минута резултатът бе открит, след като Вандер Виейра проби отлично по левия фланг, навлезе в наказателното поле и извади топката към Тодор Неделев, който с левия крак прати топката в мрежата на Христо Иванов. Само след 120 секунди и Мариян Огнянов бе в прегръдките на съотборниците си. Тодор Неделев стреля мощно от 22 метра, Христо Иванов отби, но топката попадна в Иван Цветков, който центрира елегантно и Огнянов с глава удвои преднината на "жълто-черните".

След тези две попадения възпитаниците на Станимир Стоилов рязко свалиха темпото, но въпреки това държаха контрола върху мача в свои ръце. В 70-ата минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Ботев се получи рикошет, след който защитниците в "жълто-черно" не се ориентираха добре, но Стаховяк внимаваше и улови топката. В 87-ата минута домакините изтърваха най-чистото си положение. След атака по левия фланг, Даниел Младенов центрира в наказателното поле и футболист в "синьо" засече топката, но тя мина на метър от вратата на пловдивчани. В 90-ата минута Луис Педро замени капитана Иван Цветков и по този начин записа официален дебют с жълто-черната фланелка.


СНИМКИ от мача Монтана - Ботев може да видите в галерията на сайта.



Репортаж от мача: