Ботев победи с лекота Розова Долина 29-05-2011 19:27

Петър ХубчевОколо 500 бултраси се разходиха до град Сопот за да наблюдават последната среща на Ботев на ниво "В" група. На централната трибуна в града на Вазов бе и бъдещият старши треньор - Петър Хубчев.

Тодор Тимонов блестеше в този мач с прекрасни пасове, отигравания и гол, който отбеляза в 17 минута на срещата. От дъгата на наказателното поле отправи шут в типичния за него стил, младият вратар на Розова долина не успя да хване топката и така резултатът бе открит.

През останалата част на първото полувреме и началото на второто жълто-черните се забавляваха на терена с безбройни пасове и красиви отигравания. Символичните домакини рядко имаха възможност да докоснат топката, като единствено късметът и гредите ги предпазваха от втори гол.

Вторият гол дойде след атака започнала от Тодор Тимонов в 61-ата минута. Лимона подаде с отличен извеждащ пас към Владо Байрев, а той от своя страна сложи топката на главата на Атанас Курдов. Голмайсторът на Ботев отбеляза за 0:2 с красив параболичен удар.

Последваха редица смени, като първата беше от страна на Розова долина, в игра влезе вратар на не повече от 16 години. Футболистите на Ботев на няколко изпробваха младока с предизвикателни удари от над 40м.

За Ботев в игра се появиха Илиан Христов (64'), Христо Парунев (70') и Георги Стефанов (75'), на местата на Светослав Асенов, Ирфан Юсеинов и Тодор Тимонов.

В 77-ата минута дойде и третото попадение в срещата. Младокът Христо Парунев направи първата си асистенция за мъжкия отбор на Ботев Пловдив, центрира към Емил Аргиров, който с глава оформи класическото 0:3

Петър Хубчев внимателно изгледа мача и водеше записки за рожденните дати на футболистите.