Ботев победи Славия в контрола, Варела точен за "канарчетата" 07-07-2015 18:53

Ботев постигна нова победа в контролите, след като се наложи с 1:0 над Славия. Спарингът се игра на стадиона в Ракитово, а единственото попадение за "канарчетата" отбеляза Нико Варела в самия край на първото полувреме.  

Срещата започна с натиск на символичните домакини от Пловдив, които пресираха съперника още от самото начало. Футболистите на Ботев стигаха с няколко паса до наказателното поле на Славия, но липсваше завършващият удар към вратата на Георги Петков. Първото опасно положение в срещата бе за "белите" футболисти в 24-та минута.

Диего Фераресо се измъкна от "жълто-черната" отбрана и остана очи в очи с Галев, който изби удара на бразилеца. Последваха още няколко опасни положения пред вратата на "канарчетата", но до по-сериозно положение не се стигна. Така в 30-та минута на срещата новото попълнение в състава на Ботев - Нико Варела, отправи и първия опасен удар към вратата на Славия. 

Последваха бързи атаки по крилата, в които добре се включваха Васев, Огнянов и Христов. В самия край на първото полувреме след добра комбинация между Алекс Колев и Варела, уругваецът отбеляза първия гол с "жълто-черната" фланелка. Той бе изведен от тарана на Ботев на отлична стрелкова позиция и не сбърка за 1:0. 

През второто полувреме в игра се появиха всички налични футболисти на треньора Петър Пенчев. Ботев бе по-дейният отбор на терена, но до нов гол във вратата на съперника не се стигна. 

В 53-та минута Огнянов направи сериозен пропуск пред вратата на "белите". Филипов започна атака, подаде на Генов, който центрира към Васев в наказателното поле. Номер 8 свали топката на Мариян Огнянов, за който остана само да отправи удар, който обаче бе доста неточен. 

Така Ботев постигна победа в четвъртата си контролна от началото на подготовката. Последната проверка е срещу отбора на Септември (София) на 10-ти юли от 18:00 часа на клубната база в "Коматево". 

Състав на Ботев Пловдив: Валентин Галев, Йордан Христов, Пламен Николов, Даниел Златков, Филип Филипов, Милен Гамаков, Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Александър Колев, Божидар Васев, Нико Варела (Михаил Иванов, Владимир Айтов, Димитър Алексиев, Станислав Дрянов, Християн Казаков, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Даниел Генов)