Ботев победи в дебюта на Ферарио Спасов 06-07-2012 17:15

Ботев Пловдив победи Видима Раковски с 2:0 в първата си контрола от лятната подготовка, която се игра на стадион "Георги Бенковски" в Тетевен. Головете паднаха през второто полувреме на срещата, а техни автори бяха Мариян Огнянов и Петър Атанасов. През първата част момчетата на Ферарио Спасов удариха две греди и направиха още няколко пропуска.

В дебюта на Ферарио Спасов начело на Ботев Пловдив жълто-черните показаха раздвижена игра, особено в халфовата линия, която треньорът бе наситил с повече футболисти. В тази зона на терена с по-офанзивни функции бяха натоварени Тодор Неделев, Мариян Огнянов и Иван Цветков, който изведе отбора с капитанската лента. Взаимодействието между тримата и изнесения в предни позиции Петър Атанасов бе добро, като за първа контролна среща.

Приятно впечатление направи разбирателството между Атанасов и Цветков, които макар и отскоро заедно на няколко пъти матираха защитата на Видима и само малшансът им попречи да се разпишат още преди почивката.

След двойно подаване между двамата Петър Атанасов уцели лявата греда в 15-та минута, а малко по-късно същият стълб с тупалка от 20 метра разтресе и Тодор Неделев.

През второто полувреме Ферарио Спасов започна с рокадите. Първи терена напуснаха Мариян Огнянов и Иван Цветков, като минута преди да излезе първият откри резултата с фамозно изпълнение от воле. Това се случи в 55-та минута, когато Неделев центрира към Ангел Рахов, той с глава върна към Огнянов извън наказателното поле, полузащитникът овладя топката с гърди и с удар от въздуха я изпрати във вратата на Видима.

Веднага след гола на терена се появиха младоците Лазар Марин и Станислав Костов. 18-годишния Марин бе в основата на втория гол отбелязан от Петър Атанасов в 72-та минута. Юношата на Спартак проби по левия фланг и след двойно подаване с Диего Фераресо поднесе топката на Атанасов, за когото не бе проблем да удвои. В следващата атака канарчетата можеха да направят резултата и класически, ако не бе отличната намеса на вратаря Даниел Желев, който извади мощен шут на Ангел Рахов под напречната греда.

В първата проверка на Ботев участие не взеха включилите се със закъснение в подготовката Асен Караславов, Бобан Грнчаров, Томаш Иршак и Артур Енрике Ояма, както и Костадин Дяков, който има проблем с мазоли на краката.

Следващата среща е в сряда от 18:30 часа срещу Банско във Велинград.

Развоя на срещата по минути може да видите от тук Livescore: Ботев Пловдив 2:0 Видима Раковски

Репортаж от мача: