Ботев подкрепи Деня за борба с диабета 14-11-2013 13:04

Ботев (Пловдив) се включи в събитие, посветено на Световния ден за борба с диабета. То се проведе на ул. "Княз Александър Батенберг" в центъра на града под мотото "Каква стъпка ще направиш днес?". 

Представители на "жълто-черния" клуб на събитието бяха футболистите Тодор Неделев и Йордан Христов. Двамата, заедно с колегите им от Локомотив (Пд) - Тодор Тимонов и Пламен Крачунов, се превърнаха в посланници на информационната кампания "Открито за диабета".

Четиримата спортисти направиха символично изкачване на стълбите от главната улица към Дановия хълм в знак на съпричастност с каузата на кампанията. Целта на "Открито за диабета" е ранната диагностика на заболяването и превенция, в основата на която са здравословен хранителен режим и достатъчна физическа активност.

Неделев и Христов обясниха защо приеха да се включат в инициативата. 

"Това е една позитивна кампания и за нас е удоволствие да се включим в нея. Като активни спортисти ние подкрепяме физическата активност и здравословното хранене. Призоваваме хората от всички възрасти, и особено младото поколение, да отделя по-голяма част от свободното си време за спорт, защото той е в основата на по-крепкото здраве", заяви Данчо Христов по повод кампанията.

"Спортът, в това число и любителският, е най-добрата ваксина срещу болестите. Дори една 30-минутна разходка всеки ден  е достатъчна да подобри тонуса ни и да ни накара да усетим положителния ефект от физическата активност", подкрепи своя съотборник Тодор Неделев.