Ботев представи новия спортен щаб, благодари на стария 08-06-2012 15:07



Новите лица в спортно-техническия щаб на Ботев Пловдив бяха представени официално от президента на клуба Юли Попов. Това са бившият капитан и настоящ спортен директор Сашо Александров, старши-треньорът Ферарио Спасов и неговият помощник Александър Димитров. Екипа на Феро допълват Коце Видолов, Лилчо Арсов и кондиционният специалист Михайло Шекероски.

„Търсихме специалист с опит, работил в големи отбори, човек с модерни разбирания за съвременния футбол, който не на последно място да държи на атакуващия стил на игра. Ферарио Спасов отговаря на тези изисквания, затова се спряхме на него. Освен това, той изгради академията на Литекс, а знаете, че и при нас приоритет е развитието на децата”, с тези думи Юли Попов представи новия треньор.

Преквалифицирането на Сашо Александров от капитан и лидер на терена, в спортен директор в клуба, г-н Попов обясни с думите:

„Той притежава необходимите качества. Искахме поста да заеме млад, амбициозен, работлив човек, който да има възможности, контакти, желание и хъс за работа. Той е комуникативен и диалогичен и преценихме, че е подходящ избор. Това е един от шансовете му да се реализира в мениджърската професия. Сигурен съм, че с Ферарио Спасов ще направят силен тандем. Ще има синхрон между тях, вижданията им съвпадат. Мисля, че двамата гарантират успеха на бъдещия отбор на Ботев.”

Г-н Попов щрихира целите на Ботев в елита с думите: „Ще цитирам нашия собственик, който каза, че иска да направим такъв отбор, че когато дойде на стадиона да не се срамува. Знаете колко амбициозен човек е той, така че сами може да се досетите как искаме да изглежда Ботев. За бюджета в цифри няма да говорим, той ще бъде достатъчен, за да направим от Ботев фактор в първенството.”

Юли Попов призна, че има принципни разминавания в разговорите с шефовете на Марица и е по-вероятно двата клуба да НЕ стигнат до разбирателство.

Президентът на Ботев увери, че клубът няма да има проблеми с лиценза за новото първенство.

Той отдаде дължимото на Костадин Видолов и неговите помощници за свършената работа, която в края на сезона бе увенчана с промоция в „А” група.

„Искам от името на цялото ръководство и на нашия собственик г-н Цветан Василев, да изкажа искрена благодарност на Костадин Видолов, който пое отбора в най-трудния момент, когато имахме само теоретични шансове да спечелим промоция. Той се справи блестящо със задачата, успя да вдигне момчетата, да ги настрои за битка и в крайна сметка постигна целта. Говорихме няколко пъти с него и мисля, че е крайно време той да запише курсовете за прословутия лиценз „ПРО” и да влезе в кръга на елитните треньори в България. Той има качествата, а вече и опита да го направи. Още веднъж – огромно благодаря на Костадин Видолов и целия му екип”, заяви президентът на Ботев.

Г-н Попов благодари и на Марин Бакалов за всичко, което стори за клуба в изминалите 2 години.

„Марин Бакалов обра най-големия негативизъм насочен към ръководството заради слабите резултати до последната третина на първенството. Искам да знаете, че след като Коце Видолов пое отбора, Марин Бакалов  бе много близо до него и футболистите, и е с основен принос за спечелването на промоцията. Марин е доказан специалист, всеки познава визитката му. Той бе човекът, който поведе Ботев по пътя на възраждането и дори само този факт е достатъчен за уважението, което той заслужава. Бакалов е дал много на Ботев и може да даде още много. Предложили сме му пост, който отговаря на неговите възможности, квалификация и опит. Той поиска време за размисъл и ние очакваме решението му.”