Ботев представи отбора с пет гола във вратата на Септември (Сф) 10-07-2015 20:32

"Ботев" Пловдив разгроми с 5:0 отбора на "Септември" (Сф) в последната си контролна среща преди старта на новия сезон. Непосредствено преди двубоя публиката на стадиона в Коматево приветства играчите и треньорите от "жълто-черния" тим по време на официалното представяне на състава, с който "Ботев" започва първенството.

По две попадения за категоричния успех в проверката реализираха Александър Колев и Мариян Огнянов, а още един добави Християн Казаков.

Петър Пенчев използва 19 от общо 25-мата футболисти, участвали в представянето. На вратата започна Михаил Иванов, а в защитата пред него Йордан Христов, Даниел Златков, Пламен Николов и Филип Филипов. Като вътрешни халфове пред отбраната стартираха Божидар Васев и Лъчезар Балтанов, по фланговете действаха Даниел Генов и Нико Варела, а Мариян Огнянов бе в обичайната си роля на плеймейкър зад изнесения напред Александър Колев.

"Ботев" имаше пълно надмощие над своя съперник през цялото времетраене на срещата като освен петте попадения, "канарчетата" направиха половин дузина пропуски, а веднъж и страничната греда спаси вратата на "Септември". "Жълто-черните" показаха комбинативен футбол и разнообразни атаки още от първите минути. 

Първата опасност дойде в 5-ата минута, когато Йордан Христов намери с ниско центриране Александър Колев, който стреля технично, но Емил Петров бе добре пласиран и изби в корнер. След неговото изпълнение отново таранът на "Ботев" получи шанс да отбележи, като този път ударът му с глава не намери целта.

В 13-ата минута Даниел Генов опита техничен параболичен удар и отново Емил Петров се отличи с добро спасяване. Малко по-късно Божидар Васев намери Нико Варела сам отдясно, уругваецът нахлу към вратата, но минаващият му удар срещна страничния стълб.

В 20-ата минута "Ботев" откри резултата. Емил Петров парира останалия очи в очи с него Божидар Васев, след което топката попадна у Александър Колев и нападателят вкара в долния ляв ъгъл за 1:0.

След гола "канарчетата" продължиха да диктуват изцяло темпото, но следващата опасност пред вратата на гостите бе създадена чак в края на полувремето, когато Варела центрира за Алекс Колев, а нападателят засече високо над гредата доброто центриране.

На полувремето в състава на "Ботев" бяха извършени две промени. На местата на Филипов и Генов се появиха Лазар Марин и Милен Гамаков, като последният зае мястото на Васев в средата на терена, докато "осмицата" заигра в обичайното си амплоа на крилото.

"Жълто-черните" стартираха активно и втората част и в рамките на само две минути Мариян Огнянов даде класическо измерение на аванса с две бързи попадения. При първото от тях в 49-ата плеймейкърът се възползва от грешка в отбраната и сам срещу вратаря реализира за 2:0. В 51-ата Огнянов завърши с леко куриозен гол бърза контра и подаване на Гамаков за 3:0.

В 53-ата Алекс Колев и Нико Варела си размениха подавания отдясно, като завършека се падна на уругваеца, но той бе неточен. Малко след това и "деветката" на "Ботев" получи нов шанс да се разпише, но летящият му плонж се сполучи след отлично остро центриране на Лазар Марин отляво.

В 59-ата минута Александър Колев все пак реализира второто си попадение в мача. Той се възползва от неубедителни действия на гостите и чукна топката от малък ъгъл, а тя премина голлинията преди да бъде избита от защитник - 4:0.

Точно час след началото на двубоя в игра накуп се появиха Християн Казаков, Владимир Айтов, Радослав Терзиев, Станислав Дрянов и Димитър Алексиев. Петимата замениха съответно Васев, Балтанов, Николов, Огнянов и Колев. Малко по-късно и Мартин Димитров замени на вратата Михаил Иванов.

В 65-ата минута Християн Казаков вкара петия гол в мача с мощен шут от десетина метра след ниско центриране отдясно - 5:0.

До края на двубоя "канарчетата" бяха близо до попадение още два пъти. Първо в 73-ата минута Казаков намери Станислав Дрянов пред наказателното поле, но неговият шут профуча над вратата. Десет минути по-късно Димитър Алексиев се измъкна на отлична позиция, но стреля слабо в аут.