Ботев продължава победния ход с 2:1 над Локо Сф 20-04-2013 16:42

Ботев Пловдив продължи уверено победния си ход през пролетния полусезон, след като се наложи с 2:1 като гост на Локомотив София. Въпреки минималната разлика в попаденията, възпитниците на Станимир Стоилов бяха далеч по-солидният тим на терена и само липсата на късмет им попречи да си тръгнат от стадиона в столичния квартал „Надежда” с по-изразителна победа.

В този двубой Мъри Стоилов не можеше да разчита на наказаните Борис Галчев и Бобан Грънчаров, както и на лекуващия контузия бразилец Вандер Виейра, което принуди наставникът да включи в разширения състав 17-годишния Владо Айтов. Въпреки кадровите проблеми, футболистите в жълто-черен екип показаха организирана игра и не оставиха съмнение в превъзходството си.

„Канарчетата” поведоха в резултата с ранен гол на Станислав Костов, който се разписа с топовен шут извън пеналта още в 8-ата минута. Младият нападател напредна в половината на съперника и с мощен удар от движение, от над 20 метра, изпрати топката в левия ъгъл на Божидар Митрев за 0:1, а попадението взриви сектора са гости, който отново бе пълен с гласовити бултраси.

След гола Ботев продължи да бъде по-опасният тим, а след половин час игра Костов можеше да се разпише за втори път в мача. Тодор Неделев центрира отляво, Митрев увисна, но от малък ъгъл Костов стреля във външната страна на мрежата. Играчите на Ботев не се притесняваха да опитват удари от средна и далечна дистанция, като при една подобна ситуация Йордан Христов би на сантиметри от дясната греда.

Второто полувреме започна отново с по-активни действия на жълто-черния тим, като този път най-голямата заплаха за вратата на Локо Сф бе Иван Цветков. В 53-ата минута капитанът на Ботев шутира майсторски от около 20 метра, а Митрев замръзна на голлинията и само проследи как топката среща напречната греда над него. Малко по-късно юношата на Левски се намеси добре и спаси нов опит на Цветков да го преодолее.

В 69-ата минута „канарчетата” бяха ощетени за пореден път през настоящия сезон, след като страничния съдия вдигна несъществуваща засада на Цветков. Голмайсторът се разписа на празна врата отблизо, а повторенията доказаха, че попадението е редовно. Това решение бе на път да повлияе на изхода на мача, тъй като още в следващата атака Крум Бибишков се възползва от единственото голово положение за домакините и успя да изравни - 1:1.

Отборът на Ботев обаче показа характер и си върна аванса само пет минути по-късно. Неделев центрира прецизно в зоната между защитата и вратаря, а Иван Цветков засече топката с глава неспасяемо в долния ляв ъгъл за 1:2. До края отново Цветков и влезлият на смяна Костадин Дяков пропуснаха да направят победата на Ботев по-изразителна.


Фотогалерия от срещата


ЛОКОМОТИВ СФ: Митрев, Димитров (71-Велков), Дюлгеров, Николов (81-Цанков), Трифонов, Борносузов, Пеев, Павлов, Илиев,  Костадинов (63-Бибишков), Писаров

БОТЕВ: Стаховяк, Перейра, Спрокел, Минев, Артур Енрике (88-Караславов), Христов, Огнянов, Неделев (80-Павлов), Педро (55-Дяков), Цветков, Костов

Съдия: Георги Йорданов

Жълти картони: Павлов (ЛОКО СФ); Минев (БОТЕВ)

Репортаж от мача: