Ботев разгроми съперник от "Б" група в контрола 14-05-2011 16:44

bairev-chavdar

Ботев Пловдив записа поредната си победа над отбор от по-горен ешалон от "В" група, в която се състезава в момента. "Канарчетата" разбиха с 4:1 Чавдар Етрополе, които се състезават в Западната "Б" група и са в подножието на първите места.


Още до 11-ата минута "жълто-черните" си осигуриха комфортна преднина за останалата част от мача. Първо Ридван Хаджифейзула се разписа в 9-ата минута, възползвайки се от грешка на вратаря, а в следващата атака дуото, дошло през зимата от Марица - Ирфан Юсеинов и Георги Стефанов си партнираха за успешна атака, при която последния удвои преднината на Ботев. До почивката на терена отсъстваха основните опитни офанзивни играчи на тима, като капитанската лента взе вратаря Армен Амбарцумян.

След почивката на терена се появиха Атанас Курдов, Николай Манчев, Тодор Тимонов и Илиан Христов, които разнообразиха атаката на Ботев и продължиха да вкарват голове. В 51-ата минута Тимонов вкара красив гол директно от пряк свободен удар за 3:0. Четвъртият гол вкара младият Илиан Христов, който получи пас зад защитата от Манчев и не сгреши сам срещу вратаря. В последните минути на мача гостите от Етрополе успяха да реализират почетно попадение за крайното 4:1.

Контролната среща между Ботев и Чавдар Етрополе беше организирана, тъй като "жълто-черните" почиват в този кръг в Югоизточната "В" група. По програма те срещат Стамболово, които обаче се отказаха и всички отбори вземат служебни победи с по 3:0 срещу тях. С този мач Ботев продължиха успешните си мачове срещу отбори от по-горната "Б" група, в която ще се състезават от догодина, след като си осигуриха и на теория първото място в Югоизточната "В" група. Само преди няколко седмици момчетата на Костадин Видолов взеха категорична победа и над Етър. Следващият официален двубой на Ботев е в сряда от 18 часа. Ботев Пловдив е домакин на съименниците си от Гълъбово.