Ботев с нелепа загуба от Славия в София 07-05-2016 20:21

Отборът на Ботев допусна нелепа загуба с 0:1 от Славия в среща от 32-ия кръг на „А“ група. Двубоят се игра на стадиона в столичния квартал  „Овча Купел“. Двата тима направиха равностоен мач, но в 75-ата минута Борислав Балджийски наказа груба грешка в „жълто-черната“ отбрана и донесе трите точки за „белите“.

През първата част чистите головите положения липсваха, а играта се водеше предимно между двете наказателни полета. В 5-ата минута Георги Йомов пробва удар по земя от няколко метра, но той попадна право във Виктор Голас, който улови без проблем. В 12-ата минута Божидар Васев бе близо до това да развали двете нули на таблото, но елегантният му удар със задна ножица прати топката на метър встрани от гредата. 

В 22-ата минута Ивайло Димитров отправи диагонален удар към вратата на пловдивчани, но опитът му бе неуспешен и кълбото премина на сериозна дистанция от страничния стълб. В 43-ата минута Божидар Васев се отличи с втора задна ножица, която този път намери очертанията на вратата и Георги Петков демонстрира отличен рефлекс, избивайки топката, но преди удара на крилото страничният съдия бе вдигнал флага за засада. 

След почивката головите ситуации бяха значително повече и малобройните зрители по трибуните видяха интересни атаки и към двете врати. В 49-ата минута Борислав Балджийски стреля от 25 метра, но топката мина покрай вратата. В 54-ата минута „жълто-черните“ осъществиха продължителна атака, при която Тодор Неделев намери Божидар Васев, крилото овладя пред наказателното поле и шутира, топката рикошира леко в тялото на защитник и мина на по-малко от метър над напречната греда.

В 56-ата минута Виктор Голас се отчете с великолепно спасяване. Борислав Балджийски изпълни свободен удар вляво по атаката на „белите“ и Димитър Пиргов засече с глава, но бразилският страж на „канарчетата“ се разтегна максимално и успя да избие кълбото. Три минути по-късно топката бе изсипана към наказателното поле на „белите“, където Божидар Васев свали с глава към Лазар Марин и младокът отправи удар към вратата, който обаче бе доста неточен.

В 68-ата минута Лъчезар Балтанов се озова с топката в наказателното поле на столичани и пробва удар, кълбото рикошира в защитник и последва бърза контра за „белите“, при която Борислав Балджийски намери пролука между „жълто-черните“ защитници и стреля от границата, но право във Виктор Голас. В 74-ата минута топката бе центрирана към наказателното поле на Ботев и Даниел Златков се опита да я изчисти, но тя се насочи опасно към вратата, а за късмет на ботевистите Виктор Голас внимаваше и улови. 

Така се стигна до решаващата 75-та минута, в която домакините откриха резултата. Топката бе изсипана към половината на „канарчетата“, Даниел Златков и Виктор Голас не се разбраха и защитникът се опита да избие, но прати кълбото в стража и от това се възползва Борислав Балджийски, който с удар между краката на бразилския вратар се разписа за 1:0. В 83-ата минута „канарчетата“ имаха добър шанс да се доберат до изравняването, след като изпълниха ъглов удар и топката попадна в Тодор Неделев, който бе оставен непокрит в наказателното поле и шутира от въздуха, но прати топката покрай левия страничен стълб на Георги Петков.

120 секунди по-късно „белите“ имаха шанс да убият интригата с втори гол, но след удар на Георги Йомов от 20 метра топката се отклони от напречната греда. В 88-ата минута Димитър Пиргов бе пресиран от Наско Милев пред малкото наказателно поле на „белите“ и в опита си да изчисти прати кълбото в тялото на нападателя, но насочилата се към вратата топка бе уловена от Георги Петков.

По този начин „белите“ успяха да запишат 100% актив срещу „канарчетата“ и взеха четири победи от четирите мача между двата тима през сезон 2015/2016. В следващия кръг, който е междинен, Ботев приема Берое. Срещата е в сряда от 18:00ч. на „Футболен комплекс Ботев 1912“ в кв. „Коматево“.