Ботев с поражение от Левски в София 30-04-2022 21:56

Ботев (Пловдив) загуби с 0:2 от Левски (София) в среща от 2-ия кръг на плейофите в Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Феновете на двата отбора направиха прекрасна атмосфера, а условията за футбол бяха на европейско ниво. "Канарчетата" бяха подкрепяни от над 1000 зрители, които пропътуваха разстоянието до София.

Домакините стояха по-добре на терена през първата част, в която реализираха две попадения. В 5-ата минута Уелтън падна за дузпа, но съдията подмина ситуацията.

В 8-ата минута "сините" получиха меко казано спорна дузпа за игра с ръка на Дилан Мертенс, а Филип Кръстев реализира от бялата точка за 1:0. Последваха равностойни минути с лек домакински превес.

В 32-ата минута Емануел Току се разходи между отбраната на Левски и стреля, но Николай Михайлов спаси, като това бе отличен шанс за Ботев. 4 минути по-късно Сонко Сундберг вкара един от головете на сезона, след като с мощен шут от 25 метра прати топката в мрежата, като преди това кълбото се отби от напречната греда.

След почивката Ботев имаше своите шансове да се върне в мача, но не успя да се възползва от тях. След по-малко от 120 секунди игра Виктор Генев отправи снаряд към вратата на "сините", а топката срещна горната греда на вратата на Михайлов.

Последваха няколко атаки за "канарчетата", при които се стигна до суматоха пред вратата на "сините". Дълбоко в добавеното време Кордоба беше напът да си вкара автогол, но топката се спря в гредата.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Тодор Неделев (46 - Димитър Тонев), Мохамед Брахими (46 - Антоан Бароан), Емануел Току (81 - Джак Лейн), Джеймс Етоо (71 - Точукву Нади), Самуел Супрайен (46 - Станислав Работов), Реда Рабей, Роберто Пунчец