Ботев с първа победа за новия сезон 23-07-2017 20:42

Ботев (Пловдив) записа първа победа в новия шампионат, след като се наложи с 3:2 като гост на Славия във втория кръг на Първа лига. Еван гола за успеха на стадиона в Овча купел наниза бразилецът Фернандо Виана, който даде комфортен аванс на пловдивчани. Домакините изравниха с голове на Владислав Узунов и Иван Минчев, а Лъчезар Балтанов донесе победата на Ботев 12 минути преди края.

Николай Киров направи шест промени в състава от мача с Бейтар. Даниел Кайзер дебютира на вратата, а в защита пред него започнаха Цветомир Панов, Виктор Генев, Радослав Терзиев и Лазар Марин. Меледже Омнибес действаше като опорен халф, Серкан Юсеин и Фелипе Бризола пред него, а на фланговете Тодор Неделев и Тони Тасев. Атаката поведе Фернандо Виана, който изигра едно полувреме.

Полувреме, което бе достатъчно за бразилския голмайстор да даде комфортен аванс за "жълто-черните". Ботев изигра много спокойно първо полувреме, в което търпеливо дочака шансовете си пред вратата на Георги Петков.

В 13-АТА минута многоходова атака на пловдивчани изведе Цветомир Панов в наказателното поле. Десният бек асистира на Фернандо Виана и деветката засече топката в мрежата за 0:1.

В 40-ата минута Тодор Неделев изведе бразилецът сам срещу вратаря, което бе достатъчно за Виана да удвои - 0:2.

Три минути по-късно обаче Славия се върна в мача с красив гол отдалеч на Владислав Узунов за 1:2.

В началото на второто полувреме Иван Минчев изравни отново с шут извън наказателното поле.

Ботев реагира по най-добрия начин. Николай Киров пусна в игра Балтанов и Косоко и носителите на Купата на България заредиха атака след атака към вратата на белите. След пропуск на Тони Тасев и греда на Цветомир Панов се стигна до 78-ата минута, в която Лъчезар Балтанов заби победния "жълто-черен" гол. Тодор Неделев центрира от корнер и капитанът с глава изпрати топката в мрежата за крайното 2:3.