Ботев с първа загуба в контролите 03-02-2012 12:42

Ботев загуби с 0:3 от Черноморец (Бургас) в контролна среща, която се игра на стадиона в Поморие. Това е първа загуба за "канарчетата" за 2012 година, след като в предните две контроли възпитаниците на Милен Радуканов победиха последователно Септември с 4:0 и Черноморец (Поморие) с 3:0.

Мачът започна равностойно, като в първите 20 минути нямаше чисти положения пред двете врати. В 21-ата минута скоростна атака на Ботев завърши със силен удар на Данчо Христов извън наказателното поле и топката мина на метър встрани от вратата. В ответната атака “акулите” също изпуснаха чисто положение, след като играч на Черноморец излезе под ъгъл сам срещу Христо Иванов, но с блестящ рефлекс вратарят блокира удара.

В следващите минути “жълто-черните” имаха лек превес, като Деян Христов отправи диагонален шут с левия крак, който бе избит от Стоян Колев. Само в рамките на 2 минути – 35 и 36, бургазлии стигнаха до две бързи попадения. Първо в 35-ата минута Преслав Йорданов се разписа след удар отблизо, а секунди по-късно същото стори и Венци Христов, който шутира от 15-ина метра и след коварен рикошет в крак на защитник топката се озова във вратата на Христо Иванов.

В 40-ата минута “жълто-черните” свариха бургаската защита неподготвена, но не успяха да реализират численото си предимство – трима срещу двама – след като Атанасов реши да стреля и топката срещна тялото на бранител. До края на първата част бургазлии можеха да стигнат и до трети гол, но Преслав Йорданов стреля от добра позиция в аут.

В началото на второто полувреме двата отбора си размениха по няколко опасни атаки. В 47-ата минута Неделев пропусна отличен шанс, след като капитанът на Ботев не пое добре топката след грешка в отбраната на Черноморец и вместо да остане сам срещу вратаря, скъси ъгъла и центрира, но нямаше кой да засече топката. Две минути по-късно влезлият на почивката Мечо Телкийски стреля много опасно от фаул, но Армандо плонжира и изби в корнер. В 51-ата минута Манчев намери Деян Христов в наказателното поле, но нападателят би слабо с левия крак в ръцете на Колев.

В следващите минути темпото на игра спадна, като нямаше опасности пред двете врати. 3 минути преди края на срещата Дяков центрира отдясно към Преслав Йорданов, който изпревари централните защитници на "канарчетата" и засече топката във вратата, като по този начин оформи крайния резултат.

Съставът на Ботев: Христо Иванов (Армен Амбарцумян), Емил Аргиров (Лазар Марин), Венци Бонев (Никола Домакинов), Ангел Рахов, Ивайло Димитров (Владимир Байрев), Светослав Петров (Костадин Гаджалов), Христо Телкийски (Николай Манчев), Йордан Христов, Петър Атанасов (Александър Александров), Тодор Неделев (к) (Лъчезар Ангелов), Деян Христов (Атанас Курдов).

Фотогалерия от мача вижте тук.

Как се разви двубоят минута по минута вижте тук.