Ботев с първа загуба в първенството 17-08-2014 22:38

Отборът на Ботев допусна първа загуба от началото на първенството срещу Левски в София. "Жълто-черните" първи стигнаха до гол в срещата, но не успяха да запазят крехкия си аванс и до края "сините" стигнаха до пълен обрат в мача. 

"Канарчетата" поведоха в резултата след гол на Цветелин Чунчуков в 19-та минута на мача. След ъглов удар изпълнен от Огнянов, Иршак получи топката на удобна позиция, от която можеше да реализира, но вместо това я върна към точката на дузпата. Получи се разбъркване в наказателното поле, където Стефан Велев от Левски вместо да изчисти топката напред я върна назад към нападателите на Ботев. От грешката в синята отбрана се възползва Цветелин Чунчуков, който вкара за 0:1. 

До края на полувремето Левски бе отборът, който доминираше на терена.  

През второто полувреме ситуцията на терена не се промени. Ботев предимно се бранеше и рушеше играта на противника. В 50-та минута домакините стигнаха до изравнителния гол. Гаджев стреля от 30-35 метра и намери неподготвен Михаил Иванов, който успя да докосне кълбото, но ударът бе доста силен и влезе в мрежата на Ботев за 1:1. 

Последваха няколко опасни положения пред вратата на Ботев, които бившият футболист на"жълто-черните" Луис Педро не успя да реализира. Когато всички очакваха Станислав Тодоров да свири край на мача, в изтичащите секунди на триминутното продължение, Роман Прохазка центрира отдясно и намери добре Педро, който от непосредствена близост с глава насочи топката в близкия ъгъл на вратата на Иванов за 2:1.  

Левски - Ботев 2:1 (0:1 - Чунчков (19'), 1:1 - Гаджев (50'), 2:1 - Педро (90+3'))

Левски (София): Любенов, Орачев (73' - А. Огнянов), Стойчев, Белаид, Крумов, Сърмов, Велев (65' - Бедоя), Гаджев, Педро, Аниете (85' - Прохазка), Домовичийски 

Ботев (Пловдив): Иванов, Филипов, Николов, Христов, Марин (45' - Колев), Гамаков, Иршак, Балтанов (51' - Васев), Огнянов, Цветков, Чунчуков

Георги Чиликов: "Трябва да честитим победата на домакините. Неприятно е да ти вкарат в последните секунди. Допуснахме доста грешки и е нормално да загубим. Голът, който вкарахме в началото на мача ни даде преднина, но трябваше да играем 90 минути, за да заслужим победата."