Ботев с първо поражение за годината, "канарчетата" загубиха от Черно море у дома 13-04-2019 20:37

Ботев Пловдив допусна първо поражение от началото на годината, след като отстъпи с 0:2 у дома от Черно море в двубой от 29 кръг на Първа лига. Гостите изковаха своя успех в заключителните минути на мача, като на два пъти точен бе Патрик Андраде.

"Жълто-черните" направиха твърде малко в офанзивен план и логично не успяха да вземат победата. Първото полувреме бе доста постно откъм голови ситуации, като единствената чиста такава бе пропусната от Феребори Доре в последната минута преди почивката. Конгоанският нападател бе изведен от Тодор Неделев сам срещу вратаря, но се забави твърде много, което позволи на защитник да го догони и да блокира удара му.

През втората част Черно море създаде повече опасности и успя да се възползва от две идентични контраатаки в 83-ата и 88-ата минути, които бяха завършени с точни изстрели от Патрик Андраде.

Въпреки загубата Ботев запази четвъртата позиция във временното класиране, но "канарчетата" вече имат само две точки аванс пред "моряците" и три пред последния в първата шестица тим на Берое.