Ботев с трета поредна победа след домакински успех срещу Черно море 20-10-2018 19:14

Ботев Пловдив записа трети пореден успех в шампионата на Първа лига, след като се наложи с 2:1 у дома над състава на Черно море. Победата над един от преките конкуренти за място в първата шестица дойде след попадения на Антонио Вутов в средата на първото и Стивън Петков в началото на второто полувреме. Един гол за гостите върна младокът Мартин Минчев.

Началото на срещата в Коматево бе равностойно, а първият шанс бе за гостите. В 6-ата минута "жълто-черната" отбрана изпусна Радослав Василев след подаване директно от вратаря Благой Макенджиев, нападателят на "моряците" се отскубна сам срещу Даниел Кайзер, който се прояви блестящо и спаси удара.

"Ботев" успя да се възползва още от първата сериозна опасност пред вратата на своите гости. В прегръдките на своите съотборници в 22-ата минута попадна Антонио Вутов, който завърши с точен удар отблизо добра комбинация между Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов. Попадението бе първо младежкия национал след завръщането му ятото на "канарчетата" и след паметния му гол от финала за Купа България срещу Лудогорец.

В 29-ата минута пловдивчани можеха да удвоят своя аванс, но дясната греда спаси "Черно море" след хубав удар на Стивън Петков от около 20 метра.

В 36-ата минута с ново добро спасяване се прояви Даниел Кайзер, който за втори път парира опасен шут на Радослав Василев.

В 41-ата минута центриране на Вутов достигна до Джонатан Перейра, който стреля с глава от малък ъгъл в ръцете на Макенджиев.

Ботев започна много силно след почивката и упражни натиск над своя противник, което даде необходимия резултат.

В 51-ата минута зрителите видяха най-добрата атака в мача. Тодор Неделев намери с мек пас над защитата в наказателното поле Лъчезар Балтанов, който овладя на гърди и с великолепен пас с пета изведе на стрелкова позиция Стивън Петков, той шутира мигновено в обратния на Макенджиев ъгъл, но със самоотвержен шпагат Мартин Костадинов спря топката на метър пред голлинията.

Още в следващата атака голмайсторът на "жълто-черните" се реваншира за пропуска, като бе най-съобразителен при разбъркване след корнер и отблизо покачи на 2:0.

В 72-ата минута гостите успяха да пробият през дясната зона на отбраната на "канарчетата", откъдето топката бе върната към Мартин Минчев и 17-годишният нападател на варненци вкара за 2:1.

Ботев можеше да изпусне победата минута преди края на редовното време, когато след центриране от корнер Аристоте Н'Донгала стреля с глава на сантиметри встрани от вратата на Кайзер.

В крайна сметка Ботев стигна до заслужен успех, с който събра 20 точки от изминалите 12 кръга и зае 5-ото място преди изиграването на останалите мачове от кръга.

БОТЕВ: 22. Даниел Кайзер, 2. Джонатан Перейра, 5. Кристиан Добрев, 23. Йордан Минев, 28. Филип Филипов, 10. Серкан Юсеин (60' 18. Радослав Терзиев), 17. Лъчезар Балтанов - капитан (85' 16. Васил Шопов), 8. Тодор Неделев, 39. Атнонио Вутов (76' 11. Кристиан Добрев), 93. Густаво Афонсо, 20. Стивън Петков