Ботев с важна победа над Хебър в София 30-10-2022 17:11

Ботев постигна важна победа с 2:1 над Хебър. Срещата от 16-ия кръг на Първа лига се игра на Националния стадион "Васил Левски".

"Канарчетата" стигнаха трудно до успеха, а головете вкараха Бароан и Генев. Пловдивчани удариха и няколко греди.

Срещата стартира с териториален превес на пловдивчани, но без чисти положения. В 21-ата минута Бароан стреля над вратата, а в ответната атака Марсел от чиста позиция шутира в аут.

В 24-ата минута Брахими бе съборен от вратаря в наказателното поле, като този път VAR не се намеси  в ущърб на "канарчетата".  От бялата точка Бароан прати вратаря в обратния ъгъл за 1:0.

До края на първата част Дебърлиев отрази опасен удар на Брахими в 36-ата минута.

Второто полувреме стартира по идентичен начин като първата част. В 58-ата минута Бухал стреля от близка дистанция, топката мина под крака на Ван Хертъм и влетя във вратата за 1:1.

Това попадение оживи момчетата на Желко Копич, които тръгнаха напред в търсене на три точки. В 67-ата минута като по чудо ботевистите нацелиха две греди след удари на Брахими и Ману.

Само минута по-късно Минков направи изумителен пропуск, целейки страничната греда от малкото наказателно поле.

В 80-ата минута логичното се случи и Ботев стигна до втори гол. След центриране от корнер Виктор Генев изпревари вратаря и с глава прати кълбото в мрежата.

След попадението железният бранител се запъти към трибуните, където посвети попадението на любимия си син. До края на мача "канарчетата" отразиха няколко центрирания към наказателното си поле и се поздравиха с трите точки.