Ботев с важна победа във Велико Търново - победи Етър с 2:1 27-08-2023 21:02

Ботев постигна важна победа с 2:1 при гостуването си на Етър в среща от 7-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Ивайло" във Велико Търново, а "канарчетата" получиха солидна подкрепа по трибуните.

Срещата срещу "болярите" започна с натиск на "канарчетата". В 14-та минута Балоянис центрира безупречно от лявото крило, а Рабей засече с глава и прати топката в мрежата на Етър. Попадението обаче бе отменено заради засада.

До края на първата част "канарчетата" водени временно от Рафаел Ферейра направиха множество атаки по двата фланга и владееха топката. В 43-та минута от самата аутлиния Акере върна топката към малкия пеналт, а там от близко растояние Секулич засече топката, но Мартин Величков показа изумителен рефлекс и запази вратата чиста.

Първото попадение за Ботев падна в 65-та минута след като капитанът на отбора Ивелин Попов получи на границата на наказателното поле топката, освободи си място за изстрел, а намесата на вратаря на "болярите" не спомогна и тя се удари в гредата за 0:1.

Последва бърз отговор от страна на домакините, които след гол на Николай Янков се върнаха в срещата.

Победното попадение за "канарчетата" падна в 89-та минута, след като Георги Ангелов не успя да пресече топката към Антоан Бароан, който с удар в долния ляв ъгъл отбеляза и върна Ботев напред в резултата.

До края на срещата, "болярите" опитаха да възстановят равенството, но намеси на Хидайет Ханкич подпечатаха трите точки в срещата.

Стартовият състав на Ботев: Хидайет Ханкич, Йонас Тамм, Мартин Секулич, Ивелин Попов (K) , Самюел Акере, Антонио Перера, Реда Рабеѝ, Джаспър ван Хертъм, Янис Карабельов, Константинос Балоянис, Роберто Пунчец