Ботев с втора поредна загуба в София 26-10-2013 00:00

Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 гостуването си на Левски в мач от 14-ия кръг на "А" група. Единственото попадение в срещата реализира Гари Родригес в 85-ата минута, а двата отбора играха в числено намален състав в последната четвърт на двубоя, след като Веселин Минев и Борислав Цонев бяха отстранени от игра в 67-ата минута.

Двата отбора изиграха слаб мач на стадион "Георги Аспарухов", като през първото полувреме нито един от тях не отправи точен удар в рамките на вратата. Съперниците заложиха на сигурността в защита и допуснаха много брак в действията си. В средата на първата част "канарчетата" организираха единствената опасна атака преди почивката, но Анисе избра грешно решение при завършващия пас.

През второто полувреме Левски бе по-активния отбор на терена. Между 50-ата и 60-ата минута Гари Родригес на два пъти и Мирослав Иванов пропиляха добри шансове пред Адам Стаховяк, а Ботев отговори с точен шут на Йордан Христов, отразен от Блажевич. В 72-ата удар на Мюлдер от ъгъла на наказателното поле кацна на напречната греда на вратата на "жълто-черните". Малко преди това съдията Станислав Тодоров изгони с директен червен картон Веселин Минев, който уцели умишлено с топката противник, а заради провокация в същата ситуация втори жълт картон получи и Борислав Цонев.

В 85-ата минута Левски стигна до гол. Макриев проби леко през левия фланг на защитата на Ботев и центрира ниско в наказателното поле, където Гари Родригес изпревари бранителите и отблизо донесе победата на своя отбор - 1:0.