Ботев с втори хикс в Австрия 27-06-2013 18:57

znojmo

"Ботев" записа второ равенство в контролите на австрийска земя, след като завърши 1:1 с чешкия "Зноймо". Попаденията в мача паднаха в края на двете полувремена, като първо Томаш Иршак изведе канарчетата напред преди почивката, а Лачко изравни минути преди последния съдийски сигнал.

Срещата се превърна в неофициален дебют за "Ботев" на последните две попълнения Елдевин Джинич и Абел Анисе, като и двамата се появиха в игра през втората част. Треньорският щаб предпочете да не рискува с включването в игра на Тодор Неделев, който в последните дни се лекуваше от травма в коляното и младежкият национал изгреда проверката отстрани.

Двубоят започна равностойно, а първият голов шанс не закъсня. В 5-ата минута Станислав Костов се озова в чиста позици, но пропусна момента за шут и комбинира с Вандер, който вкара, но бе в засада при подаването към него и попадението бе отменено. В 13-ата минута бразилецът намери Мариян Огнянов зад защитата, той стреля техничко покрай вратаря, но защитник изчисти от голлинията.

Постепенно възпитаниците на Станимир Стоилов взеха инициативата и организираха няколко добри атаки по фланга. При най-опасната от тях Вандер центрира между защитата и вратаря, а Костов се размина на сантиметри с топката. "Канарчетата" установиха контрол върху играта и за цяло полувреме не допуснаха нито една опасност за Стаховяк.

В 35-ата минута "Ботев" поведе след прецизен удар на Иршак. Чехът получи топката след изпълнение на свободен удар и от двадесетина метра с едно докосване я насочи в долния десен ъгъл за 1:0.

В рамките на няколко минути в началото на втората част чешкият тим създаде двете си най-сериозни голови ситуации. Първо 47-ата минута Стаховяк изби с крак коварен удар на Хнанчек, а четири по-късно отново десеката на "Зноймо" оправи наглед безопасен шут, който обаче рикошира в защитник и топката срещна лявата греда.

"Ботев" отговори с опасни удари на Галчев и Ромарио, които обаче не уцелиха рамката. В 57-ата минута Вандер пусна в коридор към Огнянов, който от чиста позиция стреля с левия крак, но вратарят спаси. Последва греда на Йордан Христов и пропуск на Ромарио. В средата на второто полувреме в двата състава започна обичайната за контролни срещи поредица от смени, които нарушиха ритъма и намалиха опасните ситуации пред двете врати.

В 84-ата минута "Зноймо" стигна до равенството след грешка на Абел Анисе. Присъединилият се часове по-рано към новия си отбор полузащитник прояви невнимание в опита си да върне топката към централните защитници, което позволи на Лачко да оформи крайното 1:1.


БОТЕВ: Стаховяк (67-Андонов), Христов, Спрокел (73-Джинич), Грънчаров (87-Терзиев), Минев (60-Артур), Галчев (73-Павлов), Иршак, Огнянов (67-Педро), Вандер (67-Дяков), Ромарио (83-Казаков), Костов (60-Анисе)