Ботев сдаде първото място в групата след загуба в Стара Загора 05-05-2017 19:20

Ботев (Пловдив) загуби с 1:3 при гостуването си на Верея в двубой от предпоследния 5-и кръг в плеофите и отстъпиха на своя съперник първото място в Група "А" на втората осмица. "Жълто-черните" допуснаха пълен обрат, след като успяха да поведат още в началото на мача с гол на Серкан Юсеин, но с попадения на Георги Андонов, Васил Калоянов и Илиян Йорданов старозагорци взеха трите точки от 4-ия сблъсък между двата отбора в последните три седмици.

Антонио Вутов пропусна срещата на "Трейс Арена" заради контузия, а Николай Киров остави на резервната скамейка Виктор Генев, Лъчезар Балтанов и Омар Косоко, като последните двама се появиха в игра през втората част на мача. След 20 дни извън терена заради травма в игра се завърна Крум Стоянов.

Ботев започна силно двубоя и успя да поведе още в 7-ата минута. Серкан Юсеин получи дълъг пас над защитата от Тодор Неделев, овладя топката на гърди, излъга вратаря и откри резултата - 0:1. 

Три минути преди попадението Крум Стоянов можеше да вкара, но очи в очи с Пламен Колев стреля слабо в ръцете на вратаря. В 31-ата минута Стоянов, който действаше отляво по атаката на "канарчетата", центрира отлично към Фернандо Виана, който с глава от чиста позиция пропусна да удвои преднината на пловдивчани.

Пропуските на Ботев бяха наказани в 34-ата минута. Грешка на Тодор Неделев при изнасянето на топката позволи на Георги Андонов да се откъсне сам срещу Иван Чворович и с точен удар да накаже родния си клуб за 1:1, като при този резултат завърши първата част.

Второто полувреме започна на по-ниски обороти и първата опасност за една от двете врати се случи в 66-ата минута, когато Тодор Неделев опита удар от малък ъгъл, който бе спасен от вратаря.

Пет минути по-късно Верея направи пълен обрат в резултата. След изпълнение на корнер и последвало разбъркване в наказателното поле таранът на домакините Васил Калоянов стреля силно отблизо и въпреки реакцията на Чворович, топката спря в мрежата за 2:1.

Ботев можеше да изравни три минути преди края на мача, когато със свиреп шут отдалеч Тодор Неделев разтресе напречната греда. 

В последната минута на даденото от съдията  продължение Илиян Йорданов оформи крайното 1:3 с техничен удар над плонжа на вратаря.