Ботев /Шампиони/ - Ботев Пловдив - утре от 19:00 на Колежа 16-08-2010 06:35

Футболисти от двете най-успешни поколения на Ботев Плд са потвърдили участието си в шоу-мача срещу настоящия състав на "канарчетата". Двубоят е утре от 19 часа на стадион "Ботев". Очаква се на терена да се появят играчи от спечелилия титлата през далечната 1967 година тим, начело с Динко Дерменджиев-Чико, Георги Попов-Тумби и Виден Апостолов.

Рамо до рамо с тях феновете ще видят и много от любимците си, които победиха Байерн и Барселона през 80-те. Именно този отбор на Ботев е известен като "златното поколение", което обаче така и не спечели титлата в първенството. Част от него бе и настоящият треньор Марин Бакалов. Повод за срещата на поколенията е стартът на първенството в Югоизточната „В” група. По този начин легенди и ветерани на „канарчетата” ще демонстрират съпричастност към новото начало в клуба, който бе докаран до просешка тояга от 11-те години управление на Димитър Христолов. Междувременно от ръководството съобщиха, че ще бъдат отпечатани пожизнени карти за ветерани и легенди на клуба, които им гарантират запазени места в ложите на стадиона.

Относно писанията на един "пловдивски сайт", че в Ботев Пловдив пристигнали пари от лицето Николай Бареков, ние потърсихме за коментар финансовия директор на клуба Иван Йотков, който отрече напълно "супер новината".

"Пари има, но те не са по линия на г-н Бареков. Все пак, ние няма да връщаме никой и ако той има желание с радост ще приемем субсидиите. До този момент, обаче, всичко, което постъпва в клуба ни е единствено и само от бизнесмените в УС и от спонсори и рекламодатели. Пари има и всичко в клуба ни е изрядно. В момента ме хващате да подписвам договора с полицията, а преди малко оправихме и договора с медицинските лица. Всички други документи са повече от перфектни." каза за bultras.com едно от новите лица в нашия клуб.

bultras.com