Ботев ще зимува далеч от върха след загуба от Любимец 26-11-2011 14:43

Ботев загуби с 1:2 при гостуването си на Любимец в мач от последния 14-ти кръг на есенния полусезон в Източната "Б" група. "Жълто-черните" допуснаха обрат, след като водеха с 1:0 на полувремето и вече са на 5 точки зад противника в класирането. Петър Атанасов се отпуши след дълга суша и откри с хубав гол в 21-ата минута, но след почивката домакините отбелязаха две безответни попадения, дело на Игнат Дишлиев в 58-ата минута и на Николай Павлов в 68-ата минута.

Ботев започна мача с по-активно и принудиха домакините да хвърлят повече сили в защита. Футболистите на Милен Радуканов редуваха атаки по двата фланга, при които липсваше само добрият завършващ пас. На фона на показаното от двата отбора, логично Ботев поведе в резултата. Съдията Радан Мирянов пусна образцов авантаж при нарушение срещу Неделев, след който Петър Атанасов се измъкна от защитата и с техничен удар покрай вратаря изпрати топката в далечния ъгъл за 0:1.

За цялото първо полувреме най-голямата опасност пред вратата на "канарчетата" дойде след ниско центриране по земя, при което топката мина през куп от играчи без никой от тях да я засече. Ботев пропусна идеалната възможност да откаже противника с втори гол, докато у футболистите личаха свежест, психологическо и игрово превъзходство. Вместо да опитат да си осигурят по-спокойна втора част, "жълто-черните" свалиха оборотите след попадението и до края на първото полувреме двата отбора водеха играта между двата пеналта.

В началото на втората част Тодор Неделев отправи опасен, но неточен удар, преди да дойде 57-ата минута, която обърна развоя на мача. Данчо Христов проби отдясно и намери Петър Атанасов в наказателното поле, той опита остро центриране, Стойчев изби топката, тя попадна в Манчев, който стреля без да се бави, но за съжаление лявата греда спаси домакините от втори гол. В ответната атака Любимец изравни чрез централния си защитник Игнат Дишлиев, който засече топката след центриране от корнер и с глава опъна мрежата зад Амбарцумян - 1:1.

В 68-ата минута обратът стана факт след поредица от грешки. Първо никой не попречи на Дишлиев да измине около 40 метра с топката в крака и да навлезе дълбоко в половината на Ботев, а след като защитникът сгреши при паса, Манчев загуби топката елементарно пред пеналта, позволявайки на Минчев да му я открадне и да подаде към Николай Павлов, който на празна врата вкара за 2:1.

До края на срещата ясно си пролича умората, натрупана у футболистите на Радуканов през последната седмица. По-чистите положения бяха пред вратата на Армандо, а за статистиката може да се отчете още една греда на Тодор Неделев от корнер. В 85-ата минута домакините останаха с 10 души, след като Камен Апостолов бе изгонен за два жълти картона, но и това не помогна на Ботев да стигне поне до точката в този мач.

Съставите:

БОТЕВ: Амбарцумян, Ив. Димитров, Гаджалов, Рахов, Аргиров, Неделев, Манчев (Д.Байрев), Александров, Христов, Петров (Стефанов), Атанасов.ЛЮБИМЕЦ: Стойчев, Везалов, Ничев, Дишлиев, Огнянов, Петков, Апостолов, Йорданов, Павлов, Трифонов, Чипчев

Фотогалерия от мача Любимец - Ботев Пловдив

Видео репортаж: