Ботев стартира летните контроли с убедителна победа 24-06-2016 20:26

"Ботев" Пловдив постигна убедителна победа с 4:1 срещу третодивизионния тим на "Евроколеж" Пловдив в първата си контролна среща от лятната подготовка. На стадион "Ангел Кънчев" в Трявна точен през първото полувреме бе Кристиан Димитров, който откри резултата с глава. През втората част в игра се появи изцяло нов отбор, а точни за възпитаниците на Николай Костов бяха Иван Стоянов на два пъти и капитанът Лъчезар Балтанов в самия край на срещата. "Евроколеж" успя да върне едно попадение чрез юношата на "Ботев" Пламен Упинов, който в този двубой получи шанс да се изяви срещу своя клуб. .

Наставникът на "жълто-черните" заложи на изключително млад стартов състав в първата лятна проверка. На вратата стартира Мартин Димитров, а пред него в защита започнаха Рангел Игнатов, в ролята на десен бранител, Милен Кикарин отляво и Кристиан Димитров, и Георги Купенов като централна двойка. В средата се изявяваха Радослав Апостолов и новопривлечените Меледже Омнибек и Асен Чандъров. А в атака си партнираха Даниел Кутев, Исмет Рамадан и Милко Георгиев. 

Логично "канарчетата" доминириха през по-голямата част от мача. Първите положения пред вратата на съперника се откриха пред дебютантите с екипа на "Ботев" - Даниел Кутев и Милен Кикарин, но и двамата нямаха шанс пред гола. В 29-та минута Кристиан Димитров откри резултата след удар с глава. Младият централен защитник на "жълто-черните" бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на "Евроколеж" след центриране от ъглов удар и откри сметката за "жълто-черните". 

В 35-та минута централният нападател на "канарчетата" Наско Милев замени Милко Георгиев, като до края на полувремето и пред него се отвори възможност да се разпише във вратата на съперника, но топката не намери очертанията. 

През второто полувреме Николай Костов пусна изцяло нова единадесеторка. На вратата бе Георги Георгиев, а пред него Цветомир Панов, Рафаел де Соуза, Радослав Терзиев, Крум Стоянов, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Бризола, Жоао Пауло, Иван Стоянов и Наско Милев.

Още в самото начало на второто полувреме (48') "жълто-черните" можеха да отбележат ранен гол, но Наско Милев не засече добре ниско центриране на Цветомир Панов и топката излезе в аут. 

Последваха минути на без интересни ситуации пред двете врати. За сметка на това обаче, в последните 20 минути положенията заваляха и логично паднаха още попадения. 

Бразилците Жоало Паоло и Фелипе Бризола пропуснаха по една възможност преди Иван Стоянов да удвои резултата с хубав гол в 76-ата. Новото попълнение в състава на "Ботев" получи отличен пас зад защитата от Лъчезар Балтанов и след като овладя топката я прати неспасяемо в левия ъгъл на вратата на "Евроколеж". 

Съперникът върна едно попадение само 4 минути по-късно, като то бе дело на играч от школата на "Ботев" - Пламен Упинов, който заедно с още няколко момчета от старшата възраст на "жълто-черните" бе привлечен в състава на "колежаните" специално за днешната проверка. 

"Ботев" бързо върна аванса си от два гола. В 83-та минута Иван Стоянов се разписа за втори път, като този път с хубава асистенция се отчете Серкан Юсеин.

Две минути преди края на мача капитанът ни Лъчезар Балтанов оформи крайното 4:1, след като завърши красива комбинация между Иван Стоянов и Крум Стоянов. 

Следващата контролна среща на "жълто-черните" е на 29 юни срещу отбора на Оборище.

снимка: сайтът на Евроколеж Пловдив