Ботев уважи празника на ВВС 10-10-2012 17:05


Отборите на Ботев и ВВС се срещнаха в благотворителен мач по повод 100-годишнината от първия полет с бойно ползване в историята на европейската авиация. Средствата от срещата ще бъдат дарени на СУ „Васил Левски” в Пловдив, което на 10 октомври празнува годишнина от своето създаване.

За „жълто-черните” участие в двубоя взеха едва 13 състезатели, а съставът бе повече от експериментален. От първия отбор на терена се появиха Христо Иванов, Стефан Станчев, Ангел Рахов, Ивайло Димитров, Мариян Огнянов, Петър Атанасов, Костадин Дяков и Станислав Костов. Отборът бе допълнен от 16-годишните юноши – Владимир Айтов, Серкан Юсеин, Валентин Томов и Гери Димитров, а с капитанската лента излезе голмайсторът и играч №1 от миналия сезон Александър Александров.

„Канарчетата” показаха великодушие и докараха мача до равенство 3:3 в редовното време, което бе от две полувремена по 25 минути. Спортният директор в клуба пък показа, че феновете тепърва ще изпитват носталгия по футболните му умения, като наниза 2 гола и направи серия от атракции на терена. Другото попадение бе дело на Петър Атанасов. За военните, които на три пъти догонваха в резултата се разписаха Мирослав Софрониев и Иван Иванов на два пъти.

Ботев все пак взе победата след дузпи, като точни от бялата точка бяха Стефан Станчев, Валентин Томов, Владо Айтов и Петър Атанасов.

Непосредствено след края на мача в благотворителната кауза се включиха музикантите от Б.Т.Р., начело с фронтмена Наско Пенев, които направиха едночасово шоу за публиката на стадион „Христо Ботев”.

Фотогалерия от срещата.