Ботев в „Б” група след 2:1 в Кърджали 22-04-2011 17:16

kurdov-arda

„Ботев” Пловдив победи с 2:1 като гост отбора на „Арда” Кърджали навръх Разпети петък, като по този начин си осигури и на теория първото място в Югоизточната „В” група. Головете за „канарите” отбелязаха Атанас Курдов и Емил Аргиров, почетното попадение за домакините бе дело на Жаров.

Футболните достойнства в двубоя почти липсваха за сметка на единоборствата. Причина за това бе потресаващо неравният терен на стадион „Дружба”.

Домакините очакваха мача в приповдигнато настоение, но мераците им да отмъкнат нещо от него бяха попарени от „жълто-черните” още в началото. В 65-ата секунда Наско Курдов откри с 40-ия си гол в първенството след извеждащ пас на Тимонов. Неотърсили се от шоковото начало, домакините инкасираха и втори гол в 17-ата минута. Тимонов центрира от фаул и Аргиров с удар от въздуха удвои.

До края на полувремето нямаше повече положения пред двете врати. Двата отбора водеха битка в средата на терена, а на няколко пъти се стигна и до разправии, провокирани от грубата игра на домакините, които не пропускаха възможност да протестират срещу решенията на съдията  Владимир Овчаров.

Картината на терена не се промени и след почивката играта продължи да се води между двете наказателни полета. Домакините опитаха да застрашат вратата на Амбарцумян с няколко далечни удара, но стражът на Ботев бе стабилен. Все пак Арда върна един гол в 87 минута, когато защитникът Жаров бе най-съобразителен при центриране в наказателното поле и намали на 1:2. В оставащите минути домакините опитаха да изравнят с хаотични центрирания, но жълто-черната отбрана се справи и удържа победата.

Галерия снимки от мача можете да видите тук.