Ботев вкара 7 на Пирин ГД 28-07-2013 16:00

Ботев Пловдив разгроми Пирин Гоце Делчев с 7:1 в мач от втория кръг на „NEWS7 футболно първенство”. Пред малко повече от 3000 зрители, дошли да подкрепят любимците си в жегата на стадион „Христо Ботев”, „канарчетата” изнесоха компилация от красив и резултатен футбол. Точни за категоричния успех бяха Домовчийски, Неделев и Огнянов преди почвката, а през втората част се разписаха Анисе, Ромарио (2) и Луис Педро.

Дебют с жълто-черната фланелка направиха Елведин Джинич и Георги Сърмов, които започнаха като титуляри в пълния с рокади състав на Станимир Стоилов. На вратата отново започна Адам Стаховяк, а защитата пред него бе съставена от Дяков, Джинич, Спрокел и Артур. В средата действаха Галчев и Сърмов, по фланговете капитанът в този мач Неделев и Луис Педро, а Огнянов бе зад изнесения напред Домовчийски.

В 13-ата минута след центриране на Костадин Дяков топката стигна до Валери Домовчийски, който изпревари вратаря Абдиков и с глава откри резултата - 1:0. Три минути по-късно Артур пусна къс пас към Педро, който нахлу в наказателното поле, но си поведе топката силно и бе изпреварен от Абдиков.

В 18-ата Домовчийски пропусна страхотен шанс да се разпише втори път, след като Неделев му поднесе топката успоредно на голлинията, но на празна врата Валери нацели напречечната греда.

В 27-ата минута отново централният нападател на „жълто-черните” изпрати топката с глава над вратата след отлично центриране на Артур отляво. В следващата атака отново бразилецът проби дълбоко в наказателното поле и върна към Педро, който шутира в тялото на Абдиков.

В 30-ата минута най-после падна и втория гол в мача. Педро и Огнянов комбинираха добре отляво, Мацата върна към точката на дузпата към Неделев, който с левачката не остави шанс на Абдиков за 2:0.

Пет минути по-късно Неделев демонстрира висша техника до флагчето за корнер, където елиминира двама от гостите и центрира към непокрития Огнянов, който засече с плонж, но Абдиков спаси.

„Канарчетата” продължиха да творят красиви комбинации и да пропускат положения. Първо Луис Педро прехвърли вратаря, но в опита си да довкара фаулира Пиргов на метър пред голлинията. В следващата атака Огнянов с атрактивен прехвърлящ пас с пета намери Домовчийски, но той не уцели вратата. Следващия пропуск бе на Борис Галчев, който би над рамката от чиста позиция.

В 42-ата минута, след купищата пропуски, най-после падна и третия гол. Той бе дело на Мариян Огнянов, който с майсторски шут покрай вратаря изпрати топката в долния ляв ъгъл зад Абдиков за 3:0.

В самия край на полувремето Мъри Стоилов направи двойна смяна, като пусна в игра Анисе и Ромарио на местата на Неделев и Огнянов, а в началото на второто полувреме заслужена почивка получи и Спрокел, заменен от Костов.

Ботев започна второто с бързо ново попадение, дело на Абел Анисе, негов първи с жълто-черния екип. Мадагаскарецът с френски паспорт вкара хубав гол с глава след изпълнение на корнер - 4:0.

"Канарчетата" продължиха да натискат, а Станислав Костов, Педро и Ромарио направиха поредните пропуски пред Абдиков.

В 72-ата минута резултатът набъбна на 5:0 след страхотно изпълнение на Ромарио Кортзорг. Холандецът се разписа с красив прехвърлящ удар от около 25 метра. Три минути след него се разписа и сънародникът му Луис Педро, който засече с глава центриране отляво и покачи на 6:0.

В 78-ата минута гостите стигнаха до почетно попадение, което обаче отново бе дело на футболист на Ботев. След остро центриране от фаул, Валери Домовчийски отклони топката в собствената си врата за 6:1.

В следващите минути Драги Коцев и Станислав Костов можеха да се разпишат но вместо тях това направи Ромарио, който в 90-ата минута оформи крайното Ботев - Пирин ГД 7:1.