Ботев влезе в плейофите със загуба от ЦСКА 16-07-2018 11:52

Ботев Пловдив стартира със загуба плейофната фаза в първенството. Жълто-черните остъпиха с 1:4 като гост на ЦСКА-София в двубой от 27-ия кръг в Първа лига.

Три гола в рамките на 12 игрови минути в края на първото и началото на второто полувреме предрешиха изхода от мача на ст. “Българска армия”.

Домакините бяха по-активният отбор преди почивката и Иван Чворович на два пъти спаси вратата си от ранно попадение с отлични намеси. В същото време “канарчетата” атакуваха епизодично и се отчетоха с два удара - един на Жоао Пауло от малък ъгъл, спасен от Черниаускас и опасен далечен шут на Тодор Неделев, преминал встрани от вратата.

ЦСКА взе аванс с два гола от статични положения в заключителните минути на първата част. В 40-ата минута след центриране от свободен удар Пламен Димов засече с глава топката в собствената си врата за 1:0.

 

В последната минута на полувремето отново след изпълнение на фаул Раул Лое бе оставен непокрит на далечната греда и отблизо удвои резултата - 2:0.

 

В 52-ата минута преднината на ЦСКА стана класическа след куриозен гол на Тиаго. Серкан Юсеин опита да изчисти топката със силен шут напред, но тя рикошира във футболиста на домакините, прелетя над 20 метра и прехвърли Чворович за 3:0.

 

Ботев опита да се върне в мача и бе по-активният отбор след почивката. Страхотен пропуск на празна врата направи Диого Кампос, а шансове се откриха още пред Лазар Марин и Стивън Петков.

 

Именно последният успя да върне едно попадение в 86-ата минута след като се възползва от грешка в защитата на домакините и сам срещу Черниаускас вкара за 3:1.

 

Крайното 4:1 с последният удар в мача оформи нападателят на ЦСКА Бланко, който завърши контраатака на своя тим в допънителното време.