Ботев взе само точка в Гоце Делчев 30-10-2013 16:03

Ботев (Пловдив) направи трета поред грешна стъпка в първенството. "Канарчетата" на Станимир Стоилов си тръгнаха само с точка от гостуването на Гоце Делчев след 1:1 с последния в класирането отбор на Пирин.

"Жълто-черните" започнаха двубоя по-добре от своя противник и създадоха няколко добри голови шанса още в началото. Още Ромарио Кортзорг се отскубна от защитата и спринтира към вратата на домакините, но останал очи в очи с Абдиков стреля в тялото на вратаря. Малко по-късно опасни центрирания на Костадин Дяков и Артур Енрике бяха пресечени от отбраната на Пирин.

В 12-ата минута, изненадващо на фона на събитията, неврокопчани успяха да поведат в резултата при първата си атака към вратата на Ботев. Васил Панайотов напредна в половината на "канарчетата" и с удар от около 25 метра успя да изненада Адам Стаховяк за 1:0. Малко след гола домакините можеха и да удвоят аванса си, но Стаховяк спаси силен шут на Газиев, а Лазаров стреля с глава покрай вратата.

В 35-ата минута "жълто-черните" получиха шанс да изравнят резултата, след като Фиданин спря с ръка в наказателното поле центриране на Артур. За съжаление на стотината бултраси на стадиона Валери Домовчийски би слабо и Абдиков улови топката. 

В самия край на първото полувреме Ромарио все пак изравни резултата, след като се възползва от грешка в отбраната на домакините. Абдиков не изрита добре топката, холандецът я овладя, премина през двама защитници в зелено и успя да вкара за 1:1.

Ботев имаше териториален превес след почивката, но трудно стигаше до голови положения. Такива все пак се откриха пред Домовчийски, Ромарио и Луис Педро, но и тримата пропуснаха да донесат победата на "жълто-черните".

Тя можеше да остане и за отбора от Гоце Делчев, който получи доста спорна дузпа в 87-ата минута. За щастие обаче, Адам Стаховяк направи второто си спасяване от 11-те метра за сезона и отрази шута на капитана на Пирин Петър Лазаров.