Ботев взе своето при визитата на ЦСКА-София 19-05-2022 22:18

Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София завършиха наравно 0:0 в среща от 4-ия кръг на плейофите в Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Българска армия" в София.

"Канарчетата" се нуждаеха от точка, за да си гарантират мястото на баража, даващ право на участие в Лигата на Конференциите. От своя страна домакините играеха единствено за своята чест, след като вече си бяха подпечатали второто място.

Двата тима направиха изпълнен с множество положения мач, като трите точки можеха да отидат и в двете посоки. Домакините стартираха във вихрено темпо и в първите минути имаха няколко добри ситуации, а Георги Йомов удари греда.

"Канарчетата" отговориха с опасен удар на Реда Рабей, отразен от Димитър Евтимов в 15-ата минута. В 29-ата минута удар на Неделев от чиста позиция бе спасен от стража на "червените".

В самия край на първата част удар на Кайседо мина на сантиметри от страничната греда. Второто полувреме стартира равностойно, а домакините удариха втора греда в 60-ата минута чрез Маурисио Гарсес, който нацели напречния стълб с глава. 

В следващите минути жълти картони получиха двамата треньори на отборите. В 87-ата минута Ботев на свой ред удари греда, след като Емануел Току се разходи между отбраната и стреля в близкия ъгъл, а кълбото се спря в страничния стълб. 

В неделя (22.05) Ботев приема Славия в последен мач от плейофите. Следващата събота, на 28-ми май, Ботев ще се изправи срещу Берое или ЦСКА 1948 в решителния бараж за европейските клубни турнири.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Хидайет Ханкич, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Тодор Неделев (88 - Самуел Супрайен), Емануел Току, Антоан Бароан (46 - Николай Минков), Джеймс Етоо, Реда Рабей (70 - Точукву Нади), Роберто Пунчец, Джак Лейн (46 - Мохамед Брахими)