Ботев взе точка като гост на Лудогорец 19-02-2019 16:52

Отборът на Ботев завърши наравно 1:1 при гостуването си на Лудогорец в среща от 22-ия кръг на Първа лига. Двата тима разделиха по точка след равностоен двубой помежду си в Разград, след като си размениха по едно попадение през второто полувреме.

Шампионите поведоха чрез Джоди Лукоки в 47-та минута, а в 68-ата Антонио Вутов изравни с втория си гол от началото на футболната пролет, след като в предишния кръг срещу Славия отново негово попадение донесе три точки в актива на Ботев.

Възпитаниците на Николай Киров започнаха добре мача и още в началото Тодор Неделев от фаул в 7-ата и Еберт Кардосо минута по-късно затрудниха максимално вратаря на Лудогорец Пламен Илиев, но националът реагира добре и успя да опази отбора си от ранен пасив.

Едва осем минути преди почивката домакините създадоха първата си реална опасност пред вратата на Даниел Кайзер. Джоди Лукоки проби по десния фланг и центрира ниско на първа греда към Вандерсон, който стреля в аут.

В последната минута на полувремето „канарчетата“ организираха добра атака, Антонио Вутов влезе в наказателното поле отляво и подаде по земя в малкия пеналт, но Лъчезар Балтанов закъсня с малко и не успя да стигне до топката.

Втората част започна доста неприятно за пловдивчани. По-малко от две минути след нейното начало „зелените“ от Разград поведоха чрез Лукоки, който засече на празна врата центриране на Антон Недялков отляво за 1:0.

В 56-ата минута отново Лукоки можеше да отбележи втори гол, но стреля покрай вратата, след като първоначално бе изпуснат, а след това и затруднен максимално с общи усилия от отбраната в жълто-черно.

В средата на втората част Ботев успя да изравни с красиво попадение на Антонио Вутов. Авторът на победния гол от двубоя със Славия в миналия кръг се разписа във втори пореден мач, а асистенцията отново бе дело на Тодор Неделев. Осмицата на Ботев стигна с рейд до ъгъла на наказателното поле, откъдето центрира на далечната греда към Вутов, който стреля от въздуха, топката се заби в земята и прехвърли Пламен Илиев за 1:1.

В 80-ата минута Даниел Кайзер направи важно спасяване срещу Яцек Горалски. Халфът на домакините се измъкна на стрелкова позиция сам срещу полския страж, който не потрепна и отрази отправения в тялото му удар.

До края на мача пред двете врати не се случи нищо интересно и двата отбора закономерно не излъчиха победител.

За съжаление дълбоко в края на добавеното време на мача голмайсторът на Ботев Антонио Вутов получи директен червен картон за реплика към съдията Станислав Тодоров и ще пропусне срещата с Верея в следващия кръг.

БОТЕВ: 22. Даниел Кайзер, 2. Джонатан Перейра, 3. Димитър Пиргов, 5. Кристиан Димитров, 66. Еберт Кардосо (79’ 28. Филип Филипов), 18. Радослав Терзиев, 17. Лъчезар Балтанов, 16. Васил Шопов (57’ 81. Атанас Зехиров), 8. Тодор Неделев, 71. Антон Карачанаков (63’ 10. Феребори Доре), 39. Антонио Вутов