Ботев взе точка срещу Левски на "Герена" и прекъсна кошмарната серия 01-04-2019 09:44

Ботев (Пловдив) завърши наравно 1:1 при визитата на Левски (София) в среща от 27-ия кръг на Първа Лига. Двубоят се игра на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов", а попадението за "канарчетата" реализира Кристиан Димитров.

По този начин "жълто-черните" прекъснаха кошмарната серия при гостуванията на "Герена". За последно пловдивчани взеха точков актив на ст. "Георги Аспарухов" на 31 май 1997 година.

В 5-ата минута Сейдахмет стреля към вратата на Ботев, но Даниел Кайзер спаси без проблеми. В 10-ата минута Давиде Мариани отправи удар от границата на наказателното поле, минал на метър от вратата на "канарчетата".

В 22-ата минута "жълто-черните" имаха отлична възможност да открият резултата. Филип Филипов проби по десния фланг и навлезе в наказателното поле, където пловдивчани имаха числено предимство, но центрирането не бе добро и Еберт Кардосо стреля в тялото на защитник в синьо.

В 27-ата минута Кристиан Димитров парира опасен удар на Иван Горанов. Така се стигна до 33-ата минута, в която реферът Никола Попов отсъди изключително спорна дузпа за "сините", превърната в попадение от Давиде Мариани.

В 41-ата минута казахстанецът Сейдахмет стреля красиво от въздуха, но Даниел Кайзер се намеси отлично и изби. В последната минута на първото полувреме Кристиан Димитров засече центриране на Александър Тонев, но топката мина покрай вратата.

Втората част стартира великолепно за "канарчетата". След по-малко от две минути игра Александър Тонев центрира от корнер, получи се кратко разбъркване, Лъчезар Балтанов се пребори за топката и тя попадна в Кристиан Димитров, който с прекрасен удар от въздуха я прати неспасяемо във вратата на Николай Михайлов - 1:1.

В 50-ата минута Лъчезар Балтанов получи втори жълт и респективно червен картон и до края на срещата "канарчетата" играха с човек по-малко. Въпреки това, "сините" не успяха да осъществят сериозен натиск и така и не намериха верния път към вратата на Кайзер.

В 64-ата минута Иван Горанов центрира отляво и Сейдахмет засече с глава, а за късмет на "жълто-черните" топката мина на метър от страничния стълб. В 71-ата минута Паулиньо отправи опасен удар от близка дистанция, но кълбото профуча над гредата. 

До края на двубоя "сините" така и не успяха да затруднят Даниел Кайзер и двата тима разделиха по една точка.

снимка: sportal.bg