Ботев взе точка в Стара Загора и продължава без загуба през 2019-та 07-04-2019 21:55

Ботев Пловдив записа пето поредно равенство в първенството на Първа лига, след като завърши 1:1 при гостуването си на Берое в Стара Загора и продължава да няма поражение от началото на годината. Двата отбора предложиха интересен и динамичен двубой на стадиона под Аязмото, в който си размениха по един бърз гол в средата на второто полувреме.

Педро Еуженио изведе домакините напред в 70-ата минута, а три по-късно Тодор Неделев изравни от дузпа. „Канарчетата“ изиграха добър мач само три дни след тежкия и изтощителен сблъсък за Купата срещу Черно море. Момчетата в жълто-черни екипи създадоха няколко отлични възможности за гол, като на два пъти и гредите помогнаха на старозагорци.

Ботев пропусна да открие още в самото начало, когато само 80 секунди след първия съдийски сигнал Тодор Неделев намери с меко центриране Антонио Вутов, който от отлична позиция не успя да нанесе добър удар с глава и пропиля страхотна възможност да даде ранен аванс.

Последваха няколко напрегнати ситуации пред вратата на Даниел Кайзер, като първата от тях бе в 9-ата минута, когато Кристиан Димитров изчисти лошо топката и тя кацна върху напречната греда. В 17-ата Димитър Пиргов се намеси решително при опасна атака на домакините.

Последваха минути на затишие пред двете врати преди да настъпят силни минути за „канарчетата“ с главно действащо лице Александър Тонев. Навлизащият във форма след контузия нападател отправи опасен удар в 38-ата минута, който обаче бе точно в тялото на Душан Перниш и вратаря боксира.

В последната минута на полувремето Тонев сътвори истинско зрелище, след като преодоля няколко състезатели на Берое и с мощен шут от над 20 метра разтресе левия страничен стълб на беройската врата.

Малко преди тази ситуация Николай Киров бе принуден да замени поради контузия Димитър Пиргов с Костадин Ничев.

Втората част на двубоя бе значително по-интересната, като нейното начало бе за „жълто-черните“. Първо Антонио Вутов направи нов пропуск, след като получи добра топка от Неделев, финтира умело защитник, но стреля слабо в ръцете на Перниш.

Малко по-късно отново сантиметри разделиха Александър Тонев от първия му гол за Ботев. След центриране в наказателното поле Лъчезар Балтанов свали с глава към своя съотборник, който стреля с десния крак покрай страничния стълб.

Домакините наказаха пропуските на пловдивчани и успяха да поведат в 70-ата минута. Мартин Камбуров се възползва от грешка при разиграването на топката и се отскубна очи в очи с Даниел Кайзер. Полският страж парира удара на капитана на старозагорци, но при добавката Педро Еуженио вкара от малък ъгъл за 1:0.

Ботев реагира като ужилен и само две минути по-късно стигна до дузпа.  След центриране от корнер влезлият на смяна Феребори Доре стреля с глава в напречната греда, а при последвалото разиграване след нов удар с глава, този път на Костадин Ничев, защитник в зелено игра с ръка и съдията Ивайло Стоянов посочи бялата точка.

Зад топката застана Тодор Неделев, който не остави шансове на Душан Перниш и с мощен шут в левия ъгъл изравни – 1:1.

До края на двубоя двата отбора създадоха чисти положения, но Антонио Вутов на два пъти и Педро Еуженио веднъж опитаха да донесат победата за своя отбор с неточни удари от разстояние.