Ботев взе точка във Варна 15-09-2012 16:55


Ботев Пловдив записа първи равен резултат този сезон, след като завърши наравно като гост на Черно море. Жълточерните бяха по-добрия отбор и изпуснаха няколко отлични възможности да спечелят мача, като домакините също имаха няколо добри ситуации за гол. Около 500 бултраси пропътуваха дългото разстояние до Варна и отново показаха класа в подкрепата си към отбора.

Двубоят започна равностойнно, като първото напрежение в мача бе пред вратата на домакините. В 5-та минута на срещата Вандер Виейра изпълни три последователни опасни корнера, след които, обаче, не се стигна до завършващ удар в очертанията на вратата на Черно море.

В 21-а минута пред Иван Цветков се откри първата чиста ситуация, но вратарят на Черно море Китанов се намеси добре и парира удара на голмайстора на жълточерните. До 40-а минута Ботев бе по-организираният отбор на терена, като канарчетата в големи части от първото полувреме успяваха да наложат своя стил на игра. Липсваше единствено последния пас, с който да се преодолее сгъстената защита на домакините. 5 минути преди края на полувремето Вандер се пребори за топката по десния фланг и с прекрасен външен фалц пусна успоредно към Петър Атанасов, който оставаше очи в очи с вратаря, но младият играч се засуети и бе застигнат от двама противници, които му отнеха топката. В заключителните минути на полувремето Черно море стигна до първите си добри ситуации, като първо Шеткус се намеси решително и спаси удар на Паломино, а после и Манолов от отбора на Черно море с глава не уцели вратата.

На полувремето двамата треньори направиха по една смяна, като за жълточерните Костадин Дяков замени Петър Атанасов.

След почивката Ботев отново бе по-активния отбор, и в първата част от второто полувреме възпитаниците на Ферарио Спасов диктуваха събитията на терена. Още в първите минути на втората част Мариан Огнянов изведе с хитър пас Дяков и Вандер зад защитата, но младият страж на домакините показа самочувствие и успя да изпревари и двамата, пресичайки паса. В 60-та минута Бобан Грнчаров се извиси в наказателното поле на Черно море след центриране от корнер, но ударът му с глава не намери рамката на вратата. Минута по-късно Цветков показа висша техника и преодоля виртуозно защитник на домакините в близост до вратата, но ударът му срещна тялото на противников играч. 73-та минута Вандер Виейра направи двойно с Мариан Огнянов и от малък ъгъл отправи мощен шут, който профуча на сантиметри над напречната греда.

Черно море отвърна с далечни удари на Християн Попов и Дончо Атанасов. Освен на стрелбата от далечно разстояние, моряците разчитаха и на центрирания в наказателното поле на Ботев поле, при които на няколко пъти създадоха опасности за Шеткус. В 84-та минута дойде и най-чистото положение в двубоя. Влезлият като резерва Тодор Неделев центрира остро от свободен удар, Цветков овладя топката на 3-4 метра от голлинията и когато всички очакваха Ботев да поведе, силния шут на Цветков рикошира в тялото на паднал на терена противников футболист. Две минути по-късно Неделев пусна извеждащ пас към Дяков, вратарят Китанов напусна наказателното поле, за да пресече топката, но бе изпреварен от футболиста на Ботев и , за което получи само жълт картон, вместо очаквания червен такъв.

Черно Море - Ботев 0:0
Състави:
Черно Море: Китанов, Дечев, Ж. Атанасов, Д. Димитров (72' - Янев), Ал. Александров, Камазола (58' - Д. Атанасов), С. Александров, Паломино, Г. Илиев (к), Божилов (46' - Попов), Манолов
Ботев: Шеткус, Христов, Грънчаров, Рахов, Енрике, Паласуелос, Иршак, Цветков (к), Вандер (89' - Костов), П. Атанасов (46' - Дяков), Огнянов (77' - Неделев)

Жълти картони:
Черно Море: Китанов, Попов, Камазола
Ботев: Рахов, Грнчаров.

Фотогалерия от срещата може да видите от тук.